Горохова каша в духовці
(покроковий рецепт з фото)
У духовці будь-яка каша добре розпарюється, стає м'якою і дуже смачною. Не дарма наші бабусі готували горох в горщиках в духовці. Спробуйте самі!
Приготування горохової каші в духовці простіше, ніж здається. Поки на плиті буде варитися заздалегідь замочений горох (на це піде 40 хвилин), поріжте і обсмажте м'ясо з цибулею. Коли горох буде готовий, відкиньте його на сито, дайте трохи стекти воді і розкладіть по горщикам. Зверху викладіть м'ясо з цибулею, лавровий лист і накрийте. Надішліть горщики на 20 хвилин в духовку, потім подайте кашу на стіл в гарячому вигляді. Смачного!
- Копченая грудинка - 150 грам
- Вершкове масло - 25 грам
- Горох - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
- Сіль, перець - За смаком
Замочіть горох на кілька годин, потім промийте водою і поставте варитися на плиті протягом 40 хвилин.
М'ясо і цибулю порізати і злегка обсмажте на сковороді, додайте сіль і перець за смаком.
Горох відкиньте на сито, дайте трохи стекти воді, розкладіть по горщикам.
На горох викладіть м'ясо з цибулею, лавровий лист і накрийте. Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте горщики в неї на 20 хвилин. Подавайте на стіл в гарячому вигляді.