Каша горохова в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт ароматної горохової каші, запеченої в духовці з морквою, цибулею і грибами. Блюдо ситне, смачне і корисне! Всім любителям гороху рекомендую неодмінно спробувати!
Для того, щоб приготувати кашу горохову в духовці знадобиться найпростіший набір продуктів і мінімум вашої участі. Достатньо лише підготувати всі інгредієнти, скласти їх у форму та надіслати в духовку. Приблизно через годину у вас буде готове смачне блюдо, ситне і дуже корисне! Для тих, хто дотримується посту цей рецепт може стати знахідкою, досить лише виключити вершкове масло. Подавати кашу рекомендую зі свіжими овочами або легким салатом. Сподіваюся результат Вас порадує!
- Горох - 200 грам
- Гриби - 300 грам (у мене заморожені печериці)
- Морква - 200 грам
- Цибуля - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Вода - 350 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Горох заздалегідь добре промийте, залийте окропом і залиште до охолодження.
Коли горох охолоне, воду злийте і промийте його ще раз.
Цибулю і моркву наріжте кубиками.
Обсмажте овочі на сковороді до м'якості.
Додайте гриби, сіль за смаком і готуйте все до випаровування рідини.
Викладіть горох рівним шаром у форму для запікання.
Зверху рівномірно розподіліть обсмажені овочі з грибами.
Посипте все сіллю і спеціями, налийте гарячу воду (окріп) і покладіть зверху нарізане пластинами вершкове масло. За бажанням вершкове масло можна виключити.
Накрийте форму фольгою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Потім дістаньте, акуратно зніміть фольгу і готуйте кашу ще приблизно 20 хвилин до випаровування рідини. Час приготування гороху може бути більше, все залежить від його сорту і особливостей вашої духовки.
Каша горохова в духовці готова. Смачного!