Рецепт Горлодер фото

Горлодер
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Соуси , Гостре
Кількість порцій: 10
Час приготування: 10 хв.

Горлодер - це гостра і ароматна приправа. Спочатку помідори перемелювали з часником, солили і перчили, виходила пекуча суміш, звідси і назва. Пізніше з'явилося безліч варіантів, поділюся одним з них.

Опис приготування:

Горлодер приготуємо на основі болгарського перцю і помідорів. Для гостроти додаємо часник, імбир і гострий перець. Кількість інгредієнтів можна змінювати за смаком. Наприклад, додати більше перцю або часнику, або поміняти співвідношення болгарського перцю і помідорів. Пропоную додати невеликий шматочок імбиру, він додасть цікавий і пікантний смак. Якщо не любите імбир, додайте корінь хрону і часник, як в первинному варіанті горлодера. Спробуйте! Цю пекучу суміш можна подавати до м'яса, птиці, картоплі і страв на основі круп.

  • Перець болгарський - 700 грам
  • Помідори - 300 грам
  • Перець гострий - 2-3 штук
  • Часник - 10 зубчиків
  • Імбир - 1 частина
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
горлодер - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
горлодер - фото крок 2
Болгарський перець, нарізаний шматочками, і помідори пропускаємо через м'ясорубку.
горлодер - фото крок 3
Чистим чеснок. Гострий перець і зубчики часнику також пропускаємо через м'ясорубку.
горлодер - фото крок 4
Невеликий шматочок свіжого імбиру чистимо і додаємо в м'ясорубку до решти інгредієнтів.
горлодер - фото крок 5
Насипаємо в горлодер сіль і цукор. Все перемішуємо.
горлодер - фото крок 6
Готово, можна пробувати! Зберігаємо горлодер в холодильнику в закритій скляній банці.

Схожі рецепти