Горлодер
(покроковий рецепт з фото)
Горлодер - це гостра і ароматна приправа. Спочатку помідори перемелювали з часником, солили і перчили, виходила пекуча суміш, звідси і назва. Пізніше з'явилося безліч варіантів, поділюся одним з них.
Горлодер приготуємо на основі болгарського перцю і помідорів. Для гостроти додаємо часник, імбир і гострий перець. Кількість інгредієнтів можна змінювати за смаком. Наприклад, додати більше перцю або часнику, або поміняти співвідношення болгарського перцю і помідорів. Пропоную додати невеликий шматочок імбиру, він додасть цікавий і пікантний смак. Якщо не любите імбир, додайте корінь хрону і часник, як в первинному варіанті горлодера. Спробуйте! Цю пекучу суміш можна подавати до м'яса, птиці, картоплі і страв на основі круп.
- Перець болгарський - 700 грам
- Помідори - 300 грам
- Перець гострий - 2-3 штук
- Часник - 10 зубчиків
- Імбир - 1 частина
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
Підготуємо інгредієнти.
Болгарський перець, нарізаний шматочками, і помідори пропускаємо через м'ясорубку.
Чистим чеснок. Гострий перець і зубчики часнику також пропускаємо через м'ясорубку.
Невеликий шматочок свіжого імбиру чистимо і додаємо в м'ясорубку до решти інгредієнтів.
Насипаємо в горлодер сіль і цукор. Все перемішуємо.
Готово, можна пробувати! Зберігаємо горлодер в холодильнику в закритій скляній банці.