Рецепт Горішки зі згущеним молоком фото

Горішки зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Згущене молоко
Страви без випічки
На полуденок
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 20
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Сьогодні будемо готувати не з горіхів, але печиво в їх формі. Процес нешвидкий, займе кілька годин, але смак того варто. Розповім, як приготувати горішки зі згущеним молоком - незабутнє ласощі!

Опис приготування:

Ніяка солодкість не є більш традиційною слов'янською столі, ніж горішки зі згущеним молоком. Горішки складаються з двох компонентів: крихкого печива з пісочного тіста і начинки зі згущеним молоком.

  • Вершкове масло - 350 грам
  • Яєчний жовток - 3 штуки
  • Цукор - 200 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 300 грам
  • Згущене молоко - 1 штука (банку)
1
Підготуйте порожні"шкарлупки" волоських горіхів.
У мисці змішайте всі інгредієнти (олія, цукор, яєчні жовтки, мука, харчова сода, сіль). Продовжуйте перемішувати за допомогою міксера до тих пір, поки воно не загусне (близько 4 хвилин).
2
Візьміть близько 2 чайних ложок тесту і сформуйте маленький кулька. Помістіть його посередині форми і натисніть великим пальцем. Потім, використовуючи вказівний палець або великий палець, продовжуйте рух прес-форми, натискаючи на тісто до тих пір, поки прес-форма не буде покрита шаром товщиною близько 1 см.
3
Помістіть заповнені форми на деко і в попередньо розігріту духовку. Випікайте близько 10-15 хвилин або до тих пір, поки кулі не стануть світло-золотавими.
Після випікання вийміть з духовки. Дайте печінкою повністю охолонути.
4
Зробіть начинку.
Беріть банку згущеного молоко. Варіть на повільному вогні протягом 1, 5 - 2 годин, поки згущене молоко не придбає глибокий золотистий колір. Дайте повністю охолонути до кімнатної температури.
5
Беріть миску, в ній збийте за допомогою міксера 115 грамів масла кімнатної температури і 1/2 склянки згущеного молока (протягом приблизно 3-х хвилин).Тепер додайте решту молока і збивайте ще 3-4 хвилини, поки вона не стане злегка"пухнастою" .
6
Заповніть формочки начинкою.
Заповніть половину шкаралупи печива, стискаючи з іншого боку.
Помістіть збігається половину поверх заповненої половини, стисніть їх разом. Якщо начинка видавлює боки, очистіть його ножем або ложкою.
Помістіть в миску і злегка посипте цукровою пудрою. Зберігайте в щільно закритій коробці в холодильнику (терміном до 3-4 днів).

Схожі рецепти