Горіхове тістечко «Білочка»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім, як приготувати горіхове тістечко "білочка" - ніжну випічку до чаю, яка тане в роті! За аналогією з даними рецептом можна приготувати і горіховий торт - вийде класно.
Для приготування тістечка на зразок цього найзручніше використовувати форму розміром 30х30 см - тоді корж виходить оптимальним за розмірами, і його зручно розрізати на порційні шматочки. Крем виходить досить солодким завдяки вареної згущеному молоці, так що утримайтеся від додавання цукру. Ванілін в рецепті можна замінити ванільним цукром - 10 грам. Горіхи найкраще злегка обсмажити на сухій сковороді - тоді вони будуть смачніше, духмяний і більш хрусткими.
- Борошно - 310 грам
- Цукор - 230 грам
- Вершкове масло - 400 грам(200 г в тісто, 200 г в крем)
- Горіхи волоські - 120 грам
- Варене згущене молоко - 370 грам
- Арахіс смажений - 150 грам (для прикраси)
- Волоські горіхи смажені - 50 грам (для прикраси)
- Яйце - 5 штук
- Розпушувач - 3 чайних ложки
- Ванілін - 1 грам
1. Міксером збийте яйця з цукром в пишну світлу масу. Додайте розтоплене злегка остигле вершкове масло. У два прийоми додайте борошно.
2. Додайте ванілін, розпушувач, подрібнені блендером горіхи і перемішайте до однорідності. Тісто вийде досить густе. Деко вистелити пергаментом і розподіліть по ньому тісто.
3. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин. Повністю остудіть корж, розріжте навпіл і зріжте верхівки. Складіть коржі один на одного і підрівняйте краю.
4. Натріть обрізки коржів на крупній тертці - це буде крихта. Приготуйте крем: вершкове масло кімнатної температури збийте міксером зі згущеним молоком до однорідності.
5. Змастіть один остиглий корж кремом, зверху посипте рубаними горіхами (арахіс і волоські горіхи). Другий корж також злегка змастіть кремом і укладіть зверху (кремом вниз).
6. Верх і боки коржів змастіть кремом, посипте крихтою і половиною горіхів для прикраси. Розріжте тістечка на порційні шматочки і відправте в холодильник на 2-3 годину. Смачного!