Рецепт Горіхове тістечко «Білочка» фото

Горіхове тістечко «Білочка»
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Тісто, Горіхи
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Тістечко

Сьогодні розповім, як приготувати горіхове тістечко "білочка" - ніжну випічку до чаю, яка тане в роті! За аналогією з даними рецептом можна приготувати і горіховий торт - вийде класно.

Для приготування тістечка на зразок цього найзручніше використовувати форму розміром 30х30 см - тоді корж виходить оптимальним за розмірами, і його зручно розрізати на порційні шматочки. Крем виходить досить солодким завдяки вареної згущеному молоці, так що утримайтеся від додавання цукру. Ванілін в рецепті можна замінити ванільним цукром - 10 грам. Горіхи найкраще злегка обсмажити на сухій сковороді - тоді вони будуть смачніше, духмяний і більш хрусткими.

  • Борошно - 310 грам
  • Цукор - 230 грам
  • Вершкове масло - 400 грам(200 г в тісто, 200 г в крем)
  • Горіхи волоські - 120 грам
  • Варене згущене молоко - 370 грам
  • Арахіс смажений - 150 грам (для прикраси)
  • Волоські горіхи смажені - 50 грам (для прикраси)
  • Яйце - 5 штук
  • Розпушувач - 3 чайних ложки
  • Ванілін - 1 грам
горіхове тістечко
1. Міксером збийте яйця з цукром в пишну світлу масу. Додайте розтоплене злегка остигле вершкове масло. У два прийоми додайте борошно.
горіхове тістечко
2. Додайте ванілін, розпушувач, подрібнені блендером горіхи і перемішайте до однорідності. Тісто вийде досить густе. Деко вистелити пергаментом і розподіліть по ньому тісто.
горіхове тістечко
3. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин. Повністю остудіть корж, розріжте навпіл і зріжте верхівки. Складіть коржі один на одного і підрівняйте краю.
горіхове тістечко
4. Натріть обрізки коржів на крупній тертці - це буде крихта. Приготуйте крем: вершкове масло кімнатної температури збийте міксером зі згущеним молоком до однорідності.
горіхове тістечко
5. Змастіть один остиглий корж кремом, зверху посипте рубаними горіхами (арахіс і волоські горіхи). Другий корж також злегка змастіть кремом і укладіть зверху (кремом вниз).
горіхове тістечко
6. Верх і боки коржів змастіть кремом, посипте крихтою і половиною горіхів для прикраси. Розріжте тістечка на порційні шматочки і відправте в холодильник на 2-3 годину. Смачного!

Схожі рецепти