Яблучний пиріг «Білочка»
(покроковий рецепт з фото)
У цьому неймовірно смачне пирозі поєднуються аромати горіхів, яблук, шоколаду, кориці і карамелі, що дозволяє назвати його святковим. Цей пиріг найкраще подавати до чаю або кави, він тане в роті!
Під час приготування цього пирога обов'язково врахуйте, що вашій духовці може знадобитися більше або менше часу, щоб спекти пиріг, в залежності від її характеристик. Настійно раджу вам трохи потримати горіхи в розігрітій духовці, так їх смак стане набагато багатше, а аромат - більш насиченим. Шоколад бажано брати чорний з високим вмістом какао, а яблука - кисло-солодкі, щоб створити контраст із солодким тестом. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати яблучний пиріг "білочка" .
- Борошно пшеничне - 280 грам
- Цукор - 150 грам
- Rafinirovannoe масло - 50 грам
- Горіхи волоські - 150 грам
- Ізюм - 100 грам
- Яблука терті - 300 грам
- Шоколад чорний - 100 грам
- Обкладинка - 3-5 грам
- Сода - 2 грами
- Розпушувач - 6 грам
- Карамельний соус - 50-70 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
1. Волоські горіхи підсушіть в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 5 хвилин. Остудіть і крупно порубати. Крупно порубати шоколад. Натерті на крупній тертці яблука змішайте з корицею.
2. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем, сіллю і содою. Яйця з цукром збийте міксером протягом п'яти хвилин. Додайте рослинне рафіноване масло, не перериваючи збивання.
3. З'єднайте з борошняної сумішшю, акуратно перемішуючи лопаткою. Додайте яблука, шоколад, промитий і просушений ізюм і 2/3 горіхів.
4. Форму вистелити папером для випічки, вилийте в неї тісто і розрівняйте його. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин.
5. На повністю остиглий пиріг нанесіть карамельний соус і посипте 1/3 частиною горіхів. Смачного!