Голубці з капусти
(покроковий рецепт з фото)
Такі голубці з капусти готувала ще моя бабуся. Рецепт страви класичний. Ви його легко впізнаєте, впевнена, ви не раз пробували їх в гостях. Я роблю з яловичим фаршем, ви можете вибрати на свій смак.
Скільки господинь - стільки і рецептів цього блюда. Думаю, що і ви голубці з капусти готуєте по якомусь іншому рецептом. Що ж, поділюся своїм власним На мій погляд, хороший рецепт голубців з капусти просто обов'язково повинен містити запікання - тільки тоді страва виходить дійсно смачним, повноцінним, практично як з печі. Сподіваюся, вам сподобається мій рецепт
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Варений рис - 1 Склянка (зваріть рис заздалегідь.)
- Білокачанна капуста - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 6 зубчиків
- Морква - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка (можете використовувати гірчичний порошок.)
- Сушений кріп - 1 Чайна ложка
- Перець - 1 Чайна ложка (може знадобиться трохи більше.)
- Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
- Томатний соус - 300 мілілітрів (можете використовувати томатну пасту.)
Дрібно порубати цибулю. Окремо видавіть часник.
Розігрійте сковороду і розтопіть на ній вершкове масло. Викладіть цибулю, обсмажуйте його до тих пір, поки він не стане м'яким (приблизно 10 хвилин). Потім додайте в цибуля часник, перемішайте і смажте ще хвилину.
Потім додайте фарш, перець, сіль, кріп, гірчицю. Все перемішайте. Тушкуйте до тих пір, поки яловичина не замінить колір. Після чого викладіть в сковороду рис і морква. Перемішайте і тушкуйте ще хвилини 2-3, відставте в сторону. Тепер займемося капустою.
Виріжте качан з качана.
Наберіть в каструлю води, доведіть до кипіння і киньте цілий качан капусти в воду. Натисніть на неї ложкою, щоб капуста не спливала. Потримайте капусту протягом п'яти хвилин. Перекладіть капусту в друшляк, але не зливайте воду з каструлі. Нехай вода з капусти трохи зіллється. Потім розділіть її на листя. Якщо ви помітили, що листя ще жорсткі, поверніть капусту в киплячу воду.
Розділіть листя один від одного. Виріжте жорстку серединку з них.
Приготуйте фарш і листя.
Покладіть в листя фарш (приблизно по 2 ст. Ложки в кожен листочок). І "укутайте" . Викладіть їх в форму для запікання.
Залийте голубці томатним соусом (або пастою). І поставте в розігріту на 180 градусів духовку на 45 хвилин.
Ваші голубці готові!