Рецепт Голубці з капусти фото

Голубці з капусти
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Сімейна вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Такі голубці з капусти готувала ще моя бабуся. Рецепт страви класичний. Ви його легко впізнаєте, впевнена, ви не раз пробували їх в гостях. Я роблю з яловичим фаршем, ви можете вибрати на свій смак.

Опис приготування:

Скільки господинь - стільки і рецептів цього блюда. Думаю, що і ви голубці з капусти готуєте по якомусь іншому рецептом. Що ж, поділюся своїм власним На мій погляд, хороший рецепт голубців з капусти просто обов'язково повинен містити запікання - тільки тоді страва виходить дійсно смачним, повноцінним, практично як з печі. Сподіваюся, вам сподобається мій рецепт

  • Фарш із яловичини - 500 грам
  • Варений рис - 1 Склянка (зваріть рис заздалегідь.)
  • Білокачанна капуста - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 6 зубчиків
  • Морква - 2 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка (можете використовувати гірчичний порошок.)
  • Сушений кріп - 1 Чайна ложка
  • Перець - 1 Чайна ложка (може знадобиться трохи більше.)
  • Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
  • Томатний соус - 300 мілілітрів (можете використовувати томатну пасту.)
голубці з капусти - фото крок 1
Дрібно порубати цибулю. Окремо видавіть часник.
голубці з капусти - фото крок 2
Розігрійте сковороду і розтопіть на ній вершкове масло. Викладіть цибулю, обсмажуйте його до тих пір, поки він не стане м'яким (приблизно 10 хвилин). Потім додайте в цибуля часник, перемішайте і смажте ще хвилину.
голубці з капусти - фото крок 3
Потім додайте фарш, перець, сіль, кріп, гірчицю. Все перемішайте. Тушкуйте до тих пір, поки яловичина не замінить колір. Після чого викладіть в сковороду рис і морква. Перемішайте і тушкуйте ще хвилини 2-3, відставте в сторону. Тепер займемося капустою.
голубці з капусти - фото крок 4
Виріжте качан з качана.
голубці з капусти - фото крок 5
Наберіть в каструлю води, доведіть до кипіння і киньте цілий качан капусти в воду. Натисніть на неї ложкою, щоб капуста не спливала. Потримайте капусту протягом п'яти хвилин. Перекладіть капусту в друшляк, але не зливайте воду з каструлі. Нехай вода з капусти трохи зіллється. Потім розділіть її на листя. Якщо ви помітили, що листя ще жорсткі, поверніть капусту в киплячу воду.
голубці з капусти - фото крок 6
Розділіть листя один від одного. Виріжте жорстку серединку з них.
голубці з капусти - фото крок 7
Приготуйте фарш і листя.
голубці з капусти - фото крок 8
Покладіть в листя фарш (приблизно по 2 ст. Ложки в кожен листочок). І"укутайте" . Викладіть їх в форму для запікання.
голубці з капусти - фото крок 9
Залийте голубці томатним соусом (або пастою). І поставте в розігріту на 180 градусів духовку на 45 хвилин.
голубці з капусти - фото крок 10
Ваші голубці готові!

Схожі рецепти