Геркулес на воді
(покроковий рецепт з фото)
Щоб точно схуднути і оздоровитися, потрібно правильно харчуватися. А снідати - це справа першої необхідності! ось, як приготувати геркулес на воді. Звучить по-дієтично, але буде смачно, ось побачите!
Геркулесова каша (або просто вівсянка) готується швидко і просто. Вона буває очищеної і немає. Очищена складається з одних пластівців, без оболонки, яка потрапляє в неочищеної каші. Мені більше до душі пластівці. Вони готуються швидше, їх навіть можна не варити, а просто залити окропом і почекати. Кашу добре варити на молоці, але і на воді вона виходить смачною. Просто в такому випадку покласти в неї потрібно буде трохи більше оттеняющих смак інгредієнтів.
- Геркулес - 2 склянки
- Чорнослив - За смаком
- Ізюм - За смаком
- Чорниця - За смаком
- Насіння - За смаком
- Кунжут - За смаком
- Вода - 700-800 грам
Почнемо, мабуть, з сухофруктів. Перш за все треба їх замочити на півгодини в теплій воді. Так з них вийде вся грязь і хімія. Промиваю замочені сухофрукти. У мене це курага і родзинки. Курагу нарізаю на шматочки. Кладемо сухофрукти в каструльку, заливаємо їх холодною водою.
Коли вода закипить, додаємо геркулес. Варимо, помішуючи, 5 хвилин на невеликому вогні. Є ще одна хитрість, яка змінить смак прісної каші в кращу сторону. Для цього я беру кунжутне насіння і змелюють їх в кавомолці. Ви можете цього не робити, а просто посипати цільними насінням кашу.
Тепер потрібно додати в кашу чорницю або будь-яку іншу ягоду на ваш розсуд. Її добре замінить смородина, агрус і суниця. Також кладемо очищені насіння і змелений кунжут. Все перемішуємо. Слідкуйте, щоб в каші була вода, інакше вона пристане до каструлі.
Все перемішуємо, накриваємо кашу кришечкою. Ми залишаємо настоюватися на 10 хвилин. При подачі можна полити кашу медом або згущеним молоком. Приємного вам сніданку!