Картопляні котлети з геркулес
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт корисних і поживних котлет. Припаде до смаку любителям страв з вівсянки. Справжня знахідка для тих, хто не їсть м'ясо. А приготувати їх зовсім нескладно, переконайтеся самі.
Картопляні котлети з геркулес - відмінне блюдо для тих, хто не їсть м'ясо. Та й не тільки для них, такими котлетками із задоволенням поласують всі ваші домочадці. Смачні та корисні котлети особливо гарні гарячими, прямо з печі. Рецепт приготування картопляних котлет з геркулес перед вами, готуйте і приємного апетиту!
- Картопляне пюре - 2 склянки
- Геркулес - 2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Морква - 1 штука
- Яйце - 3 штуки
- Окріп - 1, 5 склянки
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Рослинна олія - 100-150 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 100 грам
Геркулес заливаємо окропом, накриваємо кришкою і залишаємо набухати. Можна додати подрібнений бульйонний кубик.
Картопляне пюре нам знадобиться холодну, тому зваріть картоплю заздалегідь і потовчіть в пюре.
Очистимо цибулю і моркву. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла до м'якості.
Геркулес у нас набух, додаємо сіль і перець. Перемішуємо. Можна подрібнити блендером.
У картопляне пюре додаємо яйця і перемішуємо.
Змішуємо картопляне пюре і геркулес.
Додаємо обсмажені цибулю з морквою і перемішуємо.
З отриманої маси формуємо котлети, паніруємо в борошні і обсмажити на олії.