Гарнір до курячим котлет
(покроковий рецепт з фото)
До котлет можна придумати безліч різних гарнірів - картопляне пюре, каші. Але мені найбільше подобаються тушковані овочі, рецептом яких хочу поділитися.
Овочі треба промити, нарізати, викласти шарами в посуд і потім гасити. Готовий гарнір до курячим котлет з овочів перед подачею на стіл посипте зеленню. Смачного!
- Баклажан - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Рисовий оцет - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець, зелень - За смаком
Поріжте баклажани і морква тонкими кружальцями. Викладіть на дно каструлі шар з половини баклажан, а на них шар з половини моркви. Трохи підсолити.
Поріжте цибулю кільцями і також зробіть шар з половини лука.
Потім поріжте болгарський перець і часник для нових шарів.
Потім повторіть шари - баклажани, морква, цибуля, перець, часник. Зверху викладіть шар з порізаних гуртками помідорів.
Додайте ложку рослинної олії.
Влийте трохи рисового оцту. Це необов'язковий інгредієнт, якщо ви не любите оцет - можна не додавати.
Закрийте кришкою. Щоб не підгоріло, готуйте наступним чином - три хвилини на сильному вогні, ще 5 хвилин на середньому і потім півгодини на дуже слабкому вогні. Кришку не відкривайте, щоб не загубилася волога, так як блюдо готується у власному соку.