Гарнір до котлет
(покроковий рецепт з фото)
У кожної людини свої переваги при виборі гарніру до котлет, кому-то подобається їсти їх з макаронами, хтось любить з рисом, овочами або гречкою, а для мене немає нічого смачнішого ароматного пюре.
Рецепт приготування гарніру до котлет, який пропоную вам я, мабуть, один з найпростіших і легких і при цьому найсмачніший, на мій погляд. Таке пюре підійде абсолютно до будь-яких котлет: з яловичини, свинини, риби, курки або індички - з усіма цими варіантами вийде чудове блюдо. Ну а якщо ви захочете трохи урізноманітнити ваш гарнір, то просто можете додати в пюре, скажімо, сир, трохи тертого хрону, гірчицю або, як в моєму випадку, горошок. Повірте, приготувати відмінний гарнір до котлет в домашніх умовах простіше простого, варто лише трохи включити фантазію.
- Картопля - 1 кілограм
- Молоко - 200-250 мілілітрів
- Вершкове масло - 150 грам
- Горошок консервований - 100 грам (по бажанню)
- Сіль - За смаком
Для початку нам потрібно, природно, почистити картоплю, помити його і розрізати кожен бульба на кілька частин, так картопля звариться швидше.
Заливаємо в каструлю воду так, щоб вона майже повністю прикривала картоплю і ставимо каструлю на середній вогонь.
Як тільки вода закипить, знімаємо утворилася на поверхні піну.
І солимо воду.
Поки картопля вариться, кип'ятимо молоко. Приблизно через 20-25 хвилин картопля буде готовий, нам потрібно злити з нього воду.
Тепер гарненько розминаємо картоплю до однорідного стану, важливо простежити, щоб не залишилося грудочок.
Потім додаємо в картопляну масу вершкове масло.
І ще раз ретельно розминаємо масу.
Далі невеликими порціями починаємо вливати в пюре гаряче молоко.
Коли все молоко буде влито, пробуємо пюре на сіль, при необхідності додаємо ще трохи і знову все перемішуємо.
На цьому етапі ви можете додати в пюре при бажанні тертий сир, хрін або гірчицю.
Наш гарнір готовий, залишається тільки викласти його на тарілку і додати соковиті котлетки.
Я ще викладаю трохи горошку збоку, з ним виходить ще смачніше. Приємного всім апетиту!