Гарбузово-вершковий суп
(покроковий рецепт з фото)
Супи-пюре - досить поширені і мають багато шанувальників у всьому світі. У моїй родині люблять такі супчики, і досить часто я готую солодкий і пряний гарбузово-вершковий суп зі спеціями.
Гарбуз - дуже корисний овоч, багатий бета і альфа каротином. З нього можна приготувати дуже багато різних страв: і солодких, і солоних. З гарбуза виходять дуже смачні пироги і ніжні супи. Сьогодні хочу поділиться з вами рецептом, як приготувати гарбузово-вершковий суп з корицею, мускатним горіхом і коричневим цукром. Рецепт дуже простий, а страва виходить насиченим, яскравим, з пряними нотками. У супу ніжна і оксамитова структура, солодкуватий смак. Якщо хочете більш вершковий смак, додайте вершків і зменшите кількість бульйону.
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- М'якоть гарбуза - 1, 5 кілограма
- Коричневий цукор - 1 Ст. Ложка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Бульйон - 4 склянки
- Вершки - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
Лук і чистий Chesnok, наріжте і обсмажте на сковороді на вершковому маслі до золотистого кольору.
У глибоку каструлю влийте бульйон і додайте м'якоть гарбуза. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 30 хвилин.
Коли гарбуз звариться, додайте спеції, цукор, посоліть і всипте ложку крохмалю. Проваріть суп ще 2-3 хвилини.
Змішайте разом підсмажену цибулю і часник з гарбузом. Остудіть, додайте вершки і збийте блендером до однорідності. Суп готовий.
При подачі додайте сухарики в кожну тарілку і посипте чорним меленим перцем.