Рецепт Гарбузовий пиріг простий фото

Гарбузовий пиріг простий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Дріжджове тісто, Гарбуз
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Хочу розповісти, як приготувати гарбузовий пиріг простий. Випічка складається з двох частин: основи і начинки-заливки. Це ніжне і корисне ласощі до чаю для всієї родини, його просто обожнюють діти.

Коли ви укладаєте тісто в форму, проколіть його виделкою в деяких місцях, щоб воно вийшло хрустким і добре пропеклося.

Щоб начинка придбала свою остаточну консистенцію, пиріг краще поставити охолоджуватися в холодильник на всю ніч.

За смаком в начинку можна додати лимонну цедру і екстракт ваніліну, так пиріг буде ароматні.


  • Борошно - 500 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Вода холодна - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сік лимонний - 1 Чайна ложка
  • Гарбуз - 1 штука (невелика)
  • Вершки - 0, 5 склянки
  • Цукор коричневий - 1 Склянка
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Імбир тертий - 1 Чайна ложка
  • Кардамон - 0, 25 чайних ложки
  • Гвоздика - 0, 25 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
гарбузовий пиріг простий - фото крок 1
Гарбуз вимийте, висушіть і розріжте на часточки. Вийміть з неї насіння, викладіть часточки на змащену растітелним маслом форму. Духовку розігрійте до 180 градусів, запечіть в ній гарбуз. Це займе близько 40 хвилин.
гарбузовий пиріг простий - фото крок 2
Поки гарбуз запікається, приготуйте тісто. Борошно змішайте з дрібкою солі, викладіть туди холодне вершкове масло, нарізане кубиками. Перетріть борошно з маслом, додайте туди одне яйце і воду, змішану з лимонним соком. Тісто укутайте в поліетиленову плівку і покладіть в холодильник на 20 хвилин, а потім розпластайте його і викладіть на дно форми.
гарбузовий пиріг простий - фото крок 3
Запечену гарбуз очистіть від шкірки. М'якоть викладіть в блендер, зробіть з неї пюре. Маса повинна бути без волокон, тому збивайте її ретельно.
гарбузовий пиріг простий - фото крок 4
Цукор, щіпку солі і всі спеції, подрібнені до стану порошку, змішайте. Злегка збийте три яйця, додайте їх до спецій. Потім туди ж викладіть гарбузову масу і налийте вершки, перемішайте.
гарбузовий пиріг простий - фото крок 5
Начинку вилийте у форму поверх тіста. Духовку нагрійте до температури 180 грудусов, Відведіть туди пиріг. Випікати його потрібно близько години. Перед вживанням пиріг потрібно полностю остудити.

Схожі рецепти