Рецепт Домашній гарбузовий пиріг фото

Домашній гарбузовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Пісочне тісто , Гарбуз
Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 16-20
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Завдяки рецептом, як приготувати домашній гарбузовий пиріг, ви зможете зробити його з самого початку. Покроково розписав, як зробити гарбузове пюре, воно вам стане в нагоді і для інших страв і тісто.

Опис приготування:

Часто в рецептах зустрічається вже готове гарбузове пюре. Якщо хто не знає, як його правильно зробити, скористайтеся цим рецептом як підказкою. Готове пюре можете зберігати в холодильнику і використовувати при необхідності. Тісто можете зробити вручну, але з комбайном це набагато простіше і швидше. Подавайте готовий пиріг після охолодження, можете прикрасити його шоколадом або кремом.

  • Вершкове масло - 240 грам
  • Борошно - 3 склянки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Цукор - 2-2, 5 склянки
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Гарбуз - 2 штуки (гарбузове пюре - 4 склянки)
  • Яйця - 4 штуки
  • Згущене молоко - 700 грам
  • Обкладинка - 2 чайних ложки
  • Імбир мелений - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика мелена - 0, 5 чайних ложки
домашній гарбузовий пиріг - фото крок 1
1. Вимийте цукрову гарбуз, розріжте кожну навпіл, видаліть насіння.
домашній гарбузовий пиріг - фото крок 2
2. Деко застеліть фольгою і викладіть на нього гарбуз зрізом вниз. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте близько 1 годину (якщо гарбуз невелика). Проткніть м'якоть вилкою: якщо вона м'яка, значить вже готова. При необхідності готуйте ще 15-30 хвилин.
домашній гарбузовий пиріг - фото крок 3
3. Дістаньте гарбуз з духовки і залиште її на 1 час, щоб вона охолола.
домашній гарбузовий пиріг - фото крок 4
4. Ложкою дістаньте м'якоть з остигнула гарбуза, складіть в миску.
домашній гарбузовий пиріг - фото крок 5
5. Викладіть гарбузову м'якоть в чашу комбайна і перетворите її в пюре.
домашній гарбузовий пиріг - фото крок 6
6. Готове гарбузове пюре перекладіть в пластиковий контейнер.
домашній гарбузовий пиріг - фото крок 7
7. Холодне вершкове масло наріжте шматочками і викладіть в чашу комбайна, додайте до нього борошно, 6 столових ложок цукру і 1 чайну ложку солі. Змішайте до освіти пісочної маси.
домашній гарбузовий пиріг - фото крок 8
8. Додайте до тесту сметану, змішайте тісто. Розділіть його на 2 частини і відправте в холодильник на 30 хвилин.
домашній гарбузовий пиріг - фото крок 9
9. Для начинки: змішайте 4 склянки гарбузового пюре, додайте яйця, 1, 5 склянки цукру, 0, 5 чайних ложки солі, згущене молоко, спеції.
домашній гарбузовий пиріг - фото крок 10
10. Змішайте гарненько вміст миски.
домашній гарбузовий пиріг - фото крок 11
11. Тим часом вже готове тісто: викладіть кожну кулю і розкачати його в невелике коло по формі для випікання.
домашній гарбузовий пиріг - фото крок 12
12. Акуратно перенесіть тісто в форму, притисніть його до дна і країв, ображати все зайве тісто.
домашній гарбузовий пиріг - фото крок 13
13. Вилийте у форму з тестом начинку (розподіливши її між 2), відправте в духовку.
домашній гарбузовий пиріг - фото крок 14
14. Запікайте пиріг при 210 градусах близько 15 хвилин, потім зменшите температуру до 180 і запікайте ще 20-25 хвилин. Якщо начинка ще рідка по центру, залиште пиріг в духовці ще на 5-10 хвилин. Подавайте пиріг після охолодження.

Схожі рецепти