Домашній гарбузовий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки рецептом, як приготувати домашній гарбузовий пиріг, ви зможете зробити його з самого початку. Покроково розписав, як зробити гарбузове пюре, воно вам стане в нагоді і для інших страв і тісто.
Часто в рецептах зустрічається вже готове гарбузове пюре. Якщо хто не знає, як його правильно зробити, скористайтеся цим рецептом як підказкою. Готове пюре можете зберігати в холодильнику і використовувати при необхідності. Тісто можете зробити вручну, але з комбайном це набагато простіше і швидше. Подавайте готовий пиріг після охолодження, можете прикрасити його шоколадом або кремом.
- Вершкове масло - 240 грам
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 2-2, 5 склянки
- Крем - 0, 5 склянки
- Гарбуз - 2 штуки (гарбузове пюре - 4 склянки)
- Яйця - 4 штуки
- Згущене молоко - 700 грам
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Імбир мелений - 1 Чайна ложка
- Гвоздика мелена - 0, 5 чайних ложки
1. Вимийте цукрову гарбуз, розріжте кожну навпіл, видаліть насіння.
2. Деко застеліть фольгою і викладіть на нього гарбуз зрізом вниз. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте близько 1 годину (якщо гарбуз невелика). Проткніть м'якоть вилкою: якщо вона м'яка, значить вже готова. При необхідності готуйте ще 15-30 хвилин.
3. Дістаньте гарбуз з духовки і залиште її на 1 час, щоб вона охолола.
4. Ложкою дістаньте м'якоть з остигнула гарбуза, складіть в миску.
5. Викладіть гарбузову м'якоть в чашу комбайна і перетворите її в пюре.
6. Готове гарбузове пюре перекладіть в пластиковий контейнер.
7. Холодне вершкове масло наріжте шматочками і викладіть в чашу комбайна, додайте до нього борошно, 6 столових ложок цукру і 1 чайну ложку солі. Змішайте до освіти пісочної маси.
8. Додайте до тесту сметану, змішайте тісто. Розділіть його на 2 частини і відправте в холодильник на 30 хвилин.
9. Для начинки: змішайте 4 склянки гарбузового пюре, додайте яйця, 1, 5 склянки цукру, 0, 5 чайних ложки солі, згущене молоко, спеції.
10. Змішайте гарненько вміст миски.
11. Тим часом вже готове тісто: викладіть кожну кулю і розкачати його в невелике коло по формі для випікання.
12. Акуратно перенесіть тісто в форму, притисніть його до дна і країв, ображати все зайве тісто.
13. Вилийте у форму з тестом начинку (розподіливши її між 2), відправте в духовку.
14. Запікайте пиріг при 210 градусах близько 15 хвилин, потім зменшите температуру до 180 і запікайте ще 20-25 хвилин. Якщо начинка ще рідка по центру, залиште пиріг в духовці ще на 5-10 хвилин. Подавайте пиріг після охолодження.