Пиріг гарбузовий з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на те, що в цьому рецепті багато інгредієнтів, приготувати пиріг за цим рецептом дуже легко і просто! Цей пиріг чимось схожий на чізкейк, але, повірте: він навіть смачніше чизкейка!
Цей пиріг - один з найбільш повітряних, які я коли-небудь готувала! неймовірно ніжна начинка з гарбуза і сиру, подрібнена блендером разом з білками, роблять пиріг дуже м'яким і в міру вологим. Більш того, цей пиріг дуже гарний в розрізі, що з легкістю дозволяє поставити його на святковий стіл. Особливо добре готувати такий пиріг восени, коли гарбуз сама смачна і корисна. Саме тому я хочу розповісти вам, як приготувати пиріг гарбузовий з сиром.
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 150 грам(50г в тісто, 50г в гарбузовий шар, 50 в сирний шар)
- Яйце - 5 штук(1 - в тісто, 2 - в гарбузовий шар, 2 - в сирний шар)
- Розпушувач - 10 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сир - 400 грам
- Гарбуз - 400 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки (по 1 ст. Ложці в гарбузовий і сирний шари)
1. Приготуйте тісто. Для цього в розтоплене вершкове масло додайте яйце і цукор, перемішайте.
2. Посоліть і додайте борошно з розпушувачем, просіяні через сито. Замісити тісто (воно буде трохи схоже на пісочне) і відправте в холодильник на час приготування начинки.
3. У сир додайте цукор і жовтки, крохмаль. Перебити масу блендером. Збийте білки до стійких піків за допомогою міксера. Акуратно додайте збиті білки в сирну масу. Перемішайте до однорідного стану.
4. Приготуйте гарбузовий шар: зварилася гарбуз разом з цукром перебейте блендером. Коли гарбуз охолоне, додайте крохмаль і жовтки. Перемішайте гарбузову масу і збийте білки до стійких піків за допомогою міксера. Акуратно додайте збиті білки в гарбузову масу і перемішайте.
5. Тісто розкладіть в застеленій пергаментним папером формі, сформувавши бортики. Вилийте тісто по черзі, як в пирозі "зебра" : спочатку - кілька ложок гарбуза, потім посередині - кілька ложок сирного шару і т.Д.
6. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 60 хвилин, в кінці включивши режим "гриль", щоб пиріг трохи підрум'яниться. Дайте йому охолонути в духовці. Смачного!