Рецепт Пиріг гарбузовий з сиром фото

Пиріг гарбузовий з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Гарбуз
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Незважаючи на те, що в цьому рецепті багато інгредієнтів, приготувати пиріг за цим рецептом дуже легко і просто! Цей пиріг чимось схожий на чізкейк, але, повірте: він навіть смачніше чизкейка!

Опис приготування:

Цей пиріг - один з найбільш повітряних, які я коли-небудь готувала! неймовірно ніжна начинка з гарбуза і сиру, подрібнена блендером разом з білками, роблять пиріг дуже м'яким і в міру вологим. Більш того, цей пиріг дуже гарний в розрізі, що з легкістю дозволяє поставити його на святковий стіл. Особливо добре готувати такий пиріг восени, коли гарбуз сама смачна і корисна. Саме тому я хочу розповісти вам, як приготувати пиріг гарбузовий з сиром.

  • Борошно - 200 грам
  • Цукор - 150 грам(50г в тісто, 50г в гарбузовий шар, 50 в сирний шар)
  • Яйце - 5 штук(1 - в тісто, 2 - в гарбузовий шар, 2 - в сирний шар)
  • Розпушувач - 10 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сир - 400 грам
  • Гарбуз - 400 грам
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки (по 1 ст. Ложці в гарбузовий і сирний шари)
пиріг гарбузовий з сиром - фото крок 1
1. Приготуйте тісто. Для цього в розтоплене вершкове масло додайте яйце і цукор, перемішайте.
пиріг гарбузовий з сиром - фото крок 2
2. Посоліть і додайте борошно з розпушувачем, просіяні через сито. Замісити тісто (воно буде трохи схоже на пісочне) і відправте в холодильник на час приготування начинки.
пиріг гарбузовий з сиром - фото крок 3
3. У сир додайте цукор і жовтки, крохмаль. Перебити масу блендером. Збийте білки до стійких піків за допомогою міксера. Акуратно додайте збиті білки в сирну масу. Перемішайте до однорідного стану.
пиріг гарбузовий з сиром - фото крок 4
4. Приготуйте гарбузовий шар: зварилася гарбуз разом з цукром перебейте блендером. Коли гарбуз охолоне, додайте крохмаль і жовтки. Перемішайте гарбузову масу і збийте білки до стійких піків за допомогою міксера. Акуратно додайте збиті білки в гарбузову масу і перемішайте.
пиріг гарбузовий з сиром - фото крок 5
5. Тісто розкладіть в застеленій пергаментним папером формі, сформувавши бортики. Вилийте тісто по черзі, як в пирозі"Зебра" : спочатку - кілька ложок гарбуза, потім посередині - кілька ложок сирного шару і т.Д.
пиріг гарбузовий з сиром - фото крок 6
6. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 60 хвилин, в кінці включивши режим"Гриль" , щоб пиріг трохи підрум'яниться. Дайте йому охолонути в духовці. Смачного!

Схожі рецепти