Гарбузовий крем-суп з вершками і сиром
(покроковий рецепт з фото)
У сезон врожаю гарбуза хочу порадити вам прочитати мій рецепт і дізнатися, як приготувати гарбузовий крем-суп з вершками і сиром. Ніжний, яскравий і смачний суп, який подобається і діткам, і дорослим.
Дуже смачне і ситне зігріваючий перша страва - це гарбузовий суп-пюре з додаванням інших улюблених овочів і спецій. Готується гарбузовий суп дуже просто і завжди радує своїм яскравим зовнішнім виглядом. Головне для цього правильно підібрати гарбуз - вона повинна бути яскравого насиченого кольору і солодкуватої на смак. Тоді гарбузовий суп вийде набагато смачніше, ніж приготований з блідого і позбавленого смаку овоча.
- Гарбуз - 2 кілограма
- Морква - 2 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Вершки - 200 мілілітрів
- Каррі - 2 чайних ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Мелений перець чилі - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Корінь селери - 2 штуки
- Корінь петрушки - 3 штуки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Овеча бринза або сир Рокфор - 50 грам
У каструлю покладіть корінь селери і петрушки, відваріть протягом 30 хвилин. Гарбуз розріжте навпіл і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, запікайте до м'якості.
В сотейнике разоргейте масло, посмажте нарізаний лук до прозорості. Додайте нарізаючи моркву і обсмажте її.
Коли овочі підсмажаться, додайте нарізану картоплю. Залийте овочевим бульйоном і варіть до готовності.
Вийміть з духовки пропечений гарбуз і за допомогою ложки зберіть м'якоть. З'єднайте її з вареними овочами.
За допомогою погружного блендера збийте суп до однорідності.
Додайте вершки, каррі, куркуму і перемішайте. Додайте перець мелений, завершуючи їм гостроту страви.