Гарбузовий суп-пюре з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Головна уязик для отримання смачного супу - це смачна гарбуз! Вона повинна мати насичену помаранчеве забарвлення (всередині), приємний свіжий запах і в сирому вигляді має бути смачною.
Відваріть гарбуз і картопля. На сковороді обсмажити цибулю з часником. Додайте їх в каструлю. За допомогою блендера перетворите все інгредієнти в пюреобразную масу. Додайте за смаком вершки. Вдалого приготування!
- Гарбуз - 500 грам
- Картопля - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (середні цибулини)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Олія соняшникова - грам (для смаження)
- Сіль - грам (за смаком)
- Спеції - грам (які вважаєте за краще)
- Вершки - 100 мілілітрів(20-30% жирності)
- Вершкове масло - 1 чайних ложок
1. Підготуйте інгредієнти.
2. Очистіть гарбуз і картопля. Поріжте довільно невеликими шматочками, залийте їх гарячою водою так, щоб вони були покриті на 2/3. Доведіть до кипіння, зніміть піну. Варіть 12-15 хвилин до повної готовності.
3. Поки варяться овочі, очистіть і поріжте цибулю.
4. Обсмажте цибулю до золотистого кольору на соняшниковій олії. В кінці обсмажування потріть часник на дрібній овочевій тертці прямо на цибулю, перемішайте і злегка обсмажте.
5. Перекладіть цибулю з часником в каструлю з овочами, приправити сіллю, додайте спеції. Покладіть 1 чайну ложку вершкового масла. Води не повинно бути багато. Якщо ви бачите, що виходить рідко, отлейте частина в кружечку, але не виливайте, може, треба буде розбавити.
6. Всі інгредієнти "розбийте" блендером до пюреобразной маси. Якщо вийшло густо, можна розбавити відлитий овочевим бульйоном або підігрітим молоком. В кінці поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.
7. Суп готовий. Налийте його в тарілку і додайте вершки за смаком. Для любителів можна посипати рубаною петрушкою.