Рецепт Гарбузовий торт зі збитими вершками фото

Гарбузовий торт зі збитими вершками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно, Овочі, Молочні продукти, Вершки, Яйця, Гарбуз, Мед
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Торти

Цей торт дуже нагадує за смаком медовик, але виходить набагато ніжніше на смак та й готується простіше і швидше. Ароматне, вологе, ніжне тісто просочене гарбузовим пюре і ніжним кремом…смачно!

Смачний і ароматний, ніжний гарбузовий торт в який ви закохаєтесь, лише тільки спробувавши його. Готується він досить просто і їм будуть насолоджуватися навіть ті, хто не їсть гарбуз в принципі. Ви тільки не розповідайте з чого зроблений торт, нехай спочатку спробують:) Розповідаю і показую як приготувати гарбузовий торт зі збитими вершками.

  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - 1, 5 склянки(0, 5 склянки - в тісто, 3 ст ложки - для крему)
  • Мед - 3/4 склянки
  • Рослинна олія - 3/4 склянки
  • Борошно пшеничне - 300 грам(2 і 3/4 склянки)
  • Розпушувач - 2, 5 чайних ложки
  • Гарбуз - 500-600 грам
  • Вершки - 500 мілілітрів
  • Апельсин - 1 штука
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 1
В першу чергу очистимо гарбуз, наріжемо на шматочки і спечемо в духовці до м'якості.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 2
Потім гарбуз подрібнюємо блендером в пюре.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 3
Для тесту нам знадобиться 3/4 склянки гарбузового пюре.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 4
Натираємо цедру з апельсина і видавив сік.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 5
Додаємо до залишився гарбузовому пюре апельсинові сік і цедру і додамо за смаком цукор. Не робіть занадто солодким! І проварити масу хвилин 5.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 6
Займемося приготуванням тесту. Відміряємо необхідну кількість інгредієнтів. Борошно відразу ж змішуємо з розпушувачем.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 7
Збиваємо хвилин 5-7 яйця з цукром, потім, не перестаючи збивати, додаємо рослинне масло, збиваємо. Додаємо рідкий мед. Збиваємо до повного з'єднання інгредієнтів. Додаємо пюре і збиваємо. Ну і останній штрих - додаємо борошно з розпушувачем і перемішуємо до однорідності тесту.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 8
Духовку розігріваємо до 175-180 градусів. Форму для випічки( діаметром 26 см) застилає пергаментом.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 9
Виливаємо тісто, разравниваем.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 10
І випікаємо в розігрітій духовці приблизно 50 хвилин. Перевіряємо готовність дерев'яною зубочисткою - вона повинна бути сухою.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 11
Остигнула основу для торта розрізаємо на 3 коржа.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 12
Охолоджений вершки збиваємо з цукром звичайним і ванільним до отримання густої пишної маси. Можна додати ложку-дві лимонного соку.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 13
Намазуємо корж гарбузово-апельсиновим пюре, а потім кремом з вершків. Викладаємо другий корж, знову намазуємо пюре і кремом.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 14
Викладаємо третій корж і покриваємо торт з усіх боків збитими вершками.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 15
Щоб прикрасити торт можна подрібнити пісочне печиво або горіхи і обсипати верх і боки торта.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 16
Я прикрасила ще й тертим шоколадом і ягодами. Ставимо торт в холодильник на ніч для просочення.

Схожі рецепти