Гарбузовий торт зі збитими вершками
(покроковий рецепт з фото)
Цей торт дуже нагадує за смаком медовик, але виходить набагато ніжніше на смак та й готується простіше і швидше. Ароматне, вологе, ніжне тісто просочене гарбузовим пюре і ніжним кремом…смачно!
Смачний і ароматний, ніжний гарбузовий торт в який ви закохаєтесь, лише тільки спробувавши його. Готується він досить просто і їм будуть насолоджуватися навіть ті, хто не їсть гарбуз в принципі. Ви тільки не розповідайте з чого зроблений торт, нехай спочатку спробують:) Розповідаю і показую як приготувати гарбузовий торт зі збитими вершками.
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 1, 5 склянки(0, 5 склянки - в тісто, 3 ст ложки - для крему)
- Мед - 3/4 склянки
- Рослинна олія - 3/4 склянки
- Борошно пшеничне - 300 грам(2 і 3/4 склянки)
- Розпушувач - 2, 5 чайних ложки
- Гарбуз - 500-600 грам
- Вершки - 500 мілілітрів
- Апельсин - 1 штука
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
В першу чергу очистимо гарбуз, наріжемо на шматочки і спечемо в духовці до м'якості.
Потім гарбуз подрібнюємо блендером в пюре.
Для тесту нам знадобиться 3/4 склянки гарбузового пюре.
Натираємо цедру з апельсина і видавив сік.
Додаємо до залишився гарбузовому пюре апельсинові сік і цедру і додамо за смаком цукор. Не робіть занадто солодким! І проварити масу хвилин 5.
Займемося приготуванням тесту. Відміряємо необхідну кількість інгредієнтів. Борошно відразу ж змішуємо з розпушувачем.
Збиваємо хвилин 5-7 яйця з цукром, потім, не перестаючи збивати, додаємо рослинне масло, збиваємо. Додаємо рідкий мед. Збиваємо до повного з'єднання інгредієнтів. Додаємо пюре і збиваємо. Ну і останній штрих - додаємо борошно з розпушувачем і перемішуємо до однорідності тесту.
Духовку розігріваємо до 175-180 градусів. Форму для випічки( діаметром 26 см) застилає пергаментом.
Виливаємо тісто, разравниваем.
І випікаємо в розігрітій духовці приблизно 50 хвилин. Перевіряємо готовність дерев'яною зубочисткою - вона повинна бути сухою.
Остигнула основу для торта розрізаємо на 3 коржа.
Охолоджений вершки збиваємо з цукром звичайним і ванільним до отримання густої пишної маси. Можна додати ложку-дві лимонного соку.
Намазуємо корж гарбузово-апельсиновим пюре, а потім кремом з вершків. Викладаємо другий корж, знову намазуємо пюре і кремом.
Викладаємо третій корж і покриваємо торт з усіх боків збитими вершками.
Щоб прикрасити торт можна подрібнити пісочне печиво або горіхи і обсипати верх і боки торта.
Я прикрасила ще й тертим шоколадом і ягодами. Ставимо торт в холодильник на ніч для просочення.