Рецепт Гарбузовий торт зі збитими вершками фото

Гарбузовий торт зі збитими вершками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Овочі , Молочні продукти , Вершки , Яйця , Гарбуз , Мед
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Цей торт дуже нагадує за смаком медовик, але виходить набагато ніжніше на смак та й готується простіше і швидше. Ароматне, вологе, ніжне тісто просочене гарбузовим пюре і ніжним кремом…смачно!

Опис приготування:

Смачний і ароматний, ніжний гарбузовий торт в який ви закохаєтесь, лише тільки спробувавши його. Готується він досить просто і їм будуть насолоджуватися навіть ті, хто не їсть гарбуз в принципі. Ви тільки не розповідайте з чого зроблений торт, нехай спочатку спробують:) Розповідаю і показую як приготувати гарбузовий торт зі збитими вершками.

  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - 1, 5 склянки(0, 5 склянки - в тісто, 3 ст ложки - для крему)
  • Мед - 3/4 склянки
  • Рослинна олія - 3/4 склянки
  • Борошно пшеничне - 300 грам(2 і 3/4 склянки)
  • Розпушувач - 2, 5 чайних ложки
  • Гарбуз - 500-600 грам
  • Вершки - 500 мілілітрів
  • Апельсин - 1 штука
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 1
В першу чергу очистимо гарбуз, наріжемо на шматочки і спечемо в духовці до м'якості.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 2
Потім гарбуз подрібнюємо блендером в пюре.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 3
Для тесту нам знадобиться 3/4 склянки гарбузового пюре.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 4
Натираємо цедру з апельсина і видавив сік.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 5
Додаємо до залишився гарбузовому пюре апельсинові сік і цедру і додамо за смаком цукор. Не робіть занадто солодким! І проварити масу хвилин 5.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 6
Займемося приготуванням тесту. Відміряємо необхідну кількість інгредієнтів. Борошно відразу ж змішуємо з розпушувачем.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 7
Збиваємо хвилин 5-7 яйця з цукром, потім, не перестаючи збивати, додаємо рослинне масло, збиваємо. Додаємо рідкий мед. Збиваємо до повного з'єднання інгредієнтів. Додаємо пюре і збиваємо. Ну і останній штрих - додаємо борошно з розпушувачем і перемішуємо до однорідності тесту.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 8
Духовку розігріваємо до 175-180 градусів. Форму для випічки( діаметром 26 см) застилає пергаментом.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 9
Виливаємо тісто, разравниваем.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 10
І випікаємо в розігрітій духовці приблизно 50 хвилин. Перевіряємо готовність дерев'яною зубочисткою - вона повинна бути сухою.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 11
Остигнула основу для торта розрізаємо на 3 коржа.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 12
Охолоджений вершки збиваємо з цукром звичайним і ванільним до отримання густої пишної маси. Можна додати ложку-дві лимонного соку.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 13
Намазуємо корж гарбузово-апельсиновим пюре, а потім кремом з вершків. Викладаємо другий корж, знову намазуємо пюре і кремом.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 14
Викладаємо третій корж і покриваємо торт з усіх боків збитими вершками.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 15
Щоб прикрасити торт можна подрібнити пісочне печиво або горіхи і обсипати верх і боки торта.
гарбузовий торт зі збитими вершками - фото крок 16
Я прикрасила ще й тертим шоколадом і ягодами. Ставимо торт в холодильник на ніч для просочення.

Схожі рецепти