Томатно-гарбузовий суп-пюре
(покроковий рецепт з фото)
Гарбуз в поєднанні з томатами - це обід, який підніме настрій. Легкий в приготуванні блюдо складається з дуже корисних продуктів. Відмінний варіант для вегетаріанців. Пробуйте!
Такий суп полюблять дітки. Його можна подавати як теплим, так і холодним. Додайте перед подачею трохи зелені, сухариків і сметани, вони тільки прикрасять це блюдо! Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати томатно-гарбузовий суп-пюре.
- Картопля - 2 штуки
- Гарбуз - 500 грам
- Помідор - 6 штук
- Морква - 2 штуки (середнього розміру)
- Цибуля - 2 штуки (середнього розміру)
- Лавровий лист - За смаком
- Чорний перець - За смаком (горошком)
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Крок 1. Приготуйте основу - овочевий бульйон. Наливаємо в каструлю 2 літра води. Очищаємо і розрізаємо на кілька частин морквину з цибулею. Додаємо тепер перець (горошком) і лавровий лист. Доводимо бульйон до кипіння. Зменшіть вогонь - і залиште ще хвилин на 30. Процідіть отриманий бульйон від зайвих овочів.
Крок 2. Поріжте картоплю і очищену від шкірки гарбуз кубиками середнього розміру. Покладіть їх в каструлю з бульйоном і поставте на вогонь. Поріжте дрібно цибулю і моркву. Злегка обсмажте їх на сковороді з невеликою кількістю масла.
Крок 3. Необхідно зняти шкірку з помідорів. Для цього опустіть помідори в окріп секунд на 30. Шкірка тепер буде легко зніматися. Після цього дрібно наріжте помідори, додайте їх з луку з морквою на сковороду. Гасіть все разом хвилин 15.
Крок 4. Додайте зажарку в каструлю бульйону з гарбузом і картоплею. Переконайтеся, що картопля і гарбуз зварені (вони повинні бути м'якими). Якщо все готово, занурте блендер і збийте-подрібніть все, щоб вийшла однорідна маса. Додайте сіль за смаком. Можна подавати!