Гарбузовий суп-пюре з манго
(покроковий рецепт з фото)
Готувати супи з запеченої гарбуза - одне задоволення! Швидко і смачно, поживно і вітамінно. До того ж фантазії є де розвернутися! Ось спробуйте такий дещо екзотичний і незвичний варіант супу - з манго і зеленим чаєм!
Такий суп виходить легким і поживним, він зігріває і додає сил. Я робила дві порції на пробу і нам сподобалося. Суп цікавий ще й тим, що варіюючи набір прянощів і спецій, на цій основі можна приготувати і річний холодний суп, і навіть десерт.
- Гарбуз - 300 грам (запеченої м'якоті)
- Часник - 2 зубчики
- Манго - 1/2 штуки (середній плід)
- Зелений чай - 350 мілілітрів
- Каррі порошок - 1/2 чайних ложки
- Куркума - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Розмарин свіжий - 1 щіпка
- Перець гострий - За смаком
- Цукор коричневий - 1 щіпка
- Сіль морська - За смаком
- Масло оливкове - 2 чайних ложки (холодного віджиму)
Запечіть гарбуз. Це можна зробити, нарізавши очищену м'якоть шматками, а можна запекти половинки невеликої гарбуза прямо в шкірці. Перед запіканням збризніть м'якоть оливковою олією, додайте розмарин і крупно мелений перець. Посипте гарбуз крупною сіллю і дрібкою коричневого цукру. Запечіть до підпалин і м'якості. Разом з гарбузом запечіть зубчики часнику в лушпинні (їх запікати слід меншу кількість часу).
З готової гарбуза витягніть ложкою потрібну кількість м'якоті. Заваріть зелений чай - найкраще без всяких добавок. Дайте йому настоятися, але не дуже довго, щоб напій не гірчить. Очистіть половинку стиглого манго. Додайте очищений печена часник. Пюріруйте гарбуз і манго занурювальним блендером, затока гарячим чаєм.
Додайте в пюре сіль і прянощі. Рекомендую каррі і гострий червоний перець (перець чилі або кайенский) і трохи мускатного горіха. Це додасть супу дуже приємну пряну теплоту. Додайте оливкову олію для більш насиченого смаку.
Перемішайте суп і розлийте по тарілочках. Посипте зверху обсмаженою кунжутом і подавайте з хрусткими хлібцями.