Гарбузовий суп з сиром
(покроковий рецепт з фото)
У холодні дощові осінні дні раджу піднімати собі настрій яскравим, насичений і дуже смачним гарбузовим супом з плавленим сиром. Ось вже точно то, що зігріє вас осіннім днем і додасть сил!
Гарбузовий суп-пюре з плавленим сиром - це воістину осіннє зігріваючий блюдо, яке не залишить байдужим нікого. Навіть якщо ви раніше ніколи не пробували суп-пюре, то цей суп - саме той, з якого слід починати знайомство зі стравами такого роду. Адже суп виходить дійсно неймовірно смачним.
- Гарбуз - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Бульйон - 500 мілілітрів
- Сир плавлений - 150 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Перець чилі сухий - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Всі овочі очистіть і промийте під проточною водою. Гарбуз можете використовувати будь-яку столову, колір її може варіюватися від яскраво-оранжевого, майже рожевого до жовтого.
Гарбуз поріжте на пластини товщиною 8-10 мм. Викладіть гарбуз на деко, застелене пергаментом, і запікайте в духовці при температурі 180 градусів 20-25 хвилин до м'якості.
У каструльці, в якій будете варити супчик, розігрійте рослинне масло, Відведіть туди порізаний дрібно цибулю і смажте до м'якості. Потім додайте натерту на крупній тертці моркву і подрібнений часник, готуйте кілька хвилин.
Запечену гарбуз поріжте на кілька шматків і також відправте в каструлю.
Потім додайте спеції, сіль, залийте все бульйоном, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть суп кілька хвилин - і можна знімати з вогню.
Готовий суп пюріруйте за допомогою погружного блендера до однорідного стану.
До ще гарячого супу-пюре додайте плавлений сир, гарненько перемішайте.
Подавайте гарбузовий суп з сиром гарячим з гілочкою петрушки і сухариками. Їжте із задоволенням!