Гарбузовий торт (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви також любите рецепти легкої, але смачної випічки, подивіться, як приготувати гарбузовий торт з апельсиновим ароматом, сметанним кремом і вологими коржами, вам сподобається!
Для даної кількості інгредієнтів раджу вам взяти форму діаметром 18 см. Торт вийде невеликим, приблизно на 4 порції. Коржі найкраще витримати в пакеті протягом декількох годин (або 1 добу), тоді вони стануть щільніше і перестануть кришитися. Обов'язково отвесьте сметану через друшляк, застелений натуральною тканиною, вона стане гущі, а крем вийде щільніше. Прикрасити такий торт можна звичайною крихтою з коржів або карамелізованими часточками апельсина (на ваш смак).
- Борошно - 200 грам
- Масло рослинне - 110 грам
- Цукор - 280 грам(180г в тісто, 100г в крем)
- Гарбуз - 200 грам (очищена)
- Крем - 400 грам (відважені)
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Цедра апельсина - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Сік апельсина - 1 штука(+ 3 ст. Ложки цукру)
1. Приготуйте тісто: яйця збийте міксером з цукром і ванільним цукром в пишну білу масу. Додайте рослинне масло, сіль, просіяне борошно і натерту на дрібній тертці гарбуз.
2. Додайте цедру апельсина, розпушувач і добре перемішайте. Тісто розділіть навпіл і спечіть два коржі. Форму вистелити пергаментом, розподіліть в ній тісто і випікайте 25-30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
3. Дайте коржам відлежатися протягом 2-3 годин, зріжте з них верхівки (їх можна натерти на крупній тертці, вийде крихта для прикраси.
4. Приготуйте крем: відважені сметану змішайте з цукром. Апельсиновий сік змішайте з 3 ст. Ложками цукру і проваріть на невеликому вогні 8-10 хвилин, постійно помішуючи.
5. Остудіть сироп в холодильнику і додайте до крему. Перемішайте. Нанесіть половину крему на перший корж, накрийте другим (не впритул).
6. Бока і верх торта покрийте кремом і посипте крихтою з коржів. Залиште в холодильнику на 6-8 годин. Смачного!