Рецепт Гарбузовий торт (простий рецепт) фото

Гарбузовий торт (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Овочі, Молочні продукти, Гарбуз
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Якщо ви також любите рецепти легкої, але смачної випічки, подивіться, як приготувати гарбузовий торт з апельсиновим ароматом, сметанним кремом і вологими коржами, вам сподобається!

Для даної кількості інгредієнтів раджу вам взяти форму діаметром 18 см. Торт вийде невеликим, приблизно на 4 порції. Коржі найкраще витримати в пакеті протягом декількох годин (або 1 добу), тоді вони стануть щільніше і перестануть кришитися. Обов'язково отвесьте сметану через друшляк, застелений натуральною тканиною, вона стане гущі, а крем вийде щільніше. Прикрасити такий торт можна звичайною крихтою з коржів або карамелізованими часточками апельсина (на ваш смак).

  • Борошно - 200 грам
  • Масло рослинне - 110 грам
  • Цукор - 280 грам(180г в тісто, 100г в крем)
  • Гарбуз - 200 грам (очищена)
  • Крем - 400 грам (відважені)
  • Яйце - 2 штуки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Цедра апельсина - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сік апельсина - 1 штука(+ 3 ст. Ложки цукру)
гарбузовий торт (простий рецепт) - фото крок 1
1. Приготуйте тісто: яйця збийте міксером з цукром і ванільним цукром в пишну білу масу. Додайте рослинне масло, сіль, просіяне борошно і натерту на дрібній тертці гарбуз.
гарбузовий торт (простий рецепт) - фото крок 2
2. Додайте цедру апельсина, розпушувач і добре перемішайте. Тісто розділіть навпіл і спечіть два коржі. Форму вистелити пергаментом, розподіліть в ній тісто і випікайте 25-30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
гарбузовий торт (простий рецепт) - фото крок 3
3. Дайте коржам відлежатися протягом 2-3 годин, зріжте з них верхівки (їх можна натерти на крупній тертці, вийде крихта для прикраси.
гарбузовий торт (простий рецепт) - фото крок 4
4. Приготуйте крем: відважені сметану змішайте з цукром. Апельсиновий сік змішайте з 3 ст. Ложками цукру і проваріть на невеликому вогні 8-10 хвилин, постійно помішуючи.
гарбузовий торт (простий рецепт) - фото крок 5
5. Остудіть сироп в холодильнику і додайте до крему. Перемішайте. Нанесіть половину крему на перший корж, накрийте другим (не впритул).
гарбузовий торт (простий рецепт) - фото крок 6
6. Бока і верх торта покрийте кремом і посипте крихтою з коржів. Залиште в холодильнику на 6-8 годин. Смачного!

Схожі рецепти