Гарбузовий мед
(покроковий рецепт з фото)
Мало хто знає, що гарбузовий мед отримати від бджіл практично неможливо, а роблять його люди. Притому, що процес простий. Ось і я вирішила спробувати приготувати цей цікавий рецепт. Ділюся!
Процес приготування хоча і не найшвидший, але результат вартий витраченого часу. Гарбузовий мед корисно вживати в осінній період, т.К. Він є профілактичним засобом імунної системи.
- Гарбуз - 1, 5 кілограма (чиста вага, без шкірки і насіння)
- Мед - 4 Ст. Ложки
- Лимон - 1/2 штуки
Підготуйте необхідні інгредієнти. Гарбуз вимийте, чистий, видаліть насіння і зважте чиста вага 1, 5 кг.
Наріжте гарбуз шматочками, складіть в каструлю з товстим дном. Додайте мед. Перемішайте.
Залиште на 40 хвилин при кімнатній температурі.
Через зазначений час з'явиться сік, його злийте в чашу. Каструлю з гарбузом поставте на повільний вогонь і нагрівайте. З моменту закипання, варите 30 хвилин. У процесі варіння буде виділятися сік, його необхідно зливати в чашу з соком.
Отримане пюре зніміть з вогню і охолодіть.
Охолоджене пюре викладіть на марлю, складену в 4 рази.
Відіжміть всю рідину.
Отриманий сік перелийте в сотейник і на вогні трохи нижче середнього уварюйте вміст протягом 1 годину 30 хвилин. Для 10 хвилин до закінчення варіння, додайте сік лимона і доведіть процес до кінця.
Готовий гарбузовий мед зніміть з вогню і охолодіть. Його консистенція повинна нагадувати молодий бджолиний мед - присутність легкої тягучість.
Перелийте гарбузовий мед в скляну тару і зберігайте в темному місці при кімнатній температурі.
Він дуже хороший як доповнення до млинців, оладок або вафлям.
Смачного!
Він дуже хороший як доповнення до млинців, оладок або вафлям.
Смачного!