Гарбузове маффіни з шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Гарбузове маффіни з шоколадом - дуже смачні і оригінальні мафіни, приготовані за рецептом Джилліан Майклс. Здавалося б, нічого складного - але як чудовий результат!
Осінь в наших широтах завжди приносить великий урожай гарбуза, і тому завжди постає питання - а що приготувати з гарбуза? Крім чергових страв з гарбуза, зразок каш і супів-пюре, я люблю готувати і випічку з використанням цього чудового помаранчевого овочу - зокрема, гарбузове маффіни з шоколадом. Цей рецепт я підгледіла в одній кулінарній книзі, так що в професійності і правильності рецепта можете не сумніватися. Маффіни виходять практично ідеальні.
- Гарбузове пюре - 500 грам
- Кленовий сироп - 1/2 склянки
- Оливкова олія - 1/2 склянки
- Яблучне пюре - 1/2 склянки
- Кокосове молоко - 1/2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Імбир мелений - 1/4 чайних ложки
- Гвоздика мелена - 1/4 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Шоколад рубаний - 1/2 склянки
У великій мисці змішуємо гарбузове пюре, кокосове молоко, кленовий сироп, яблучне пюре, оливкова олія, яйця і ванільну есенцію.
Збиваємо до однорідності.
В іншій мисці змішуємо сухі інгредієнти - борошно, розпушувач, соду, сіль, корицю, імбир, гвоздику і мускатний горіх.
Ретельно перемішуємо.
Змішуємо суху суміш з вологою.
Перемішуємо лопаткою.
Додаємо нарізану шоколад, перемішуємо.
Тісто розподіляємо по змазаним вершковим маслом формочках для запікання.
Запікаємо 25-30 хвилин при 175 градусах.
Маффіни готові. Смачного!