Гарбуз в духовці цілком з медом
(покроковий рецепт з фото)
Осінь…пора холодної та дощової погоди. Пропоную вам яскравий, ароматний і корисний десерт - гарбуз з яблуками і пастилою, запечену в духовці. А мед будемо використовувати для подачі, щоб не нагрівався.
Подавати фаршировану гарбуз можна з великою ложкою, щоб роздати порційно начинку, а потім розрізати гарбуз. Можна відразу розрізати гарбуз на шматочки і подати всі окремими порціями. Для подачі також можна додати горіхи за смаком. Нижче дивіться легкий рецепт, як приготувати гарбуз в духовці цілком з медом.
- Гарбуз - 1 кілограм (десертних сортів)
- Яблуко - 3-4 штук (кисло-солодке)
- Пастила фруктова - 100 грам (або сухофрукти)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 штука
- Імбир - 1 частина(2 см)
Підготуйте необхідні продукти. Гарбуз і яблука вимийте. З гарбуза зріжте верхівку, вийміть насіння. Шматочок кореня імбиру очистіть.
Яблука наріжте на великі шматочки, пастилу подрібніть. Якщо використовуєте сухофрукти, їх слід заздалегідь замочити в теплій воді. Складіть щільно шматочки фруктів і пастили всередину гарбуза, додайте імбир і паличку кориці, накрийте зрізаною верхівкою. Поставте запікатися в духовку при 180 °C на 1-1, 5 годину.
Дістаньте гарбуз з духовки, остудіть. Зніміть "кришку", видаліть імбир і паличку кориці. Полийте яблука медом. Смачного!