Fydchin
(покроковий рецепт з фото)
Смачний пиріг з м'ясом - традиційне осетинське блюдо, яке готують до свят. Пропоную і нам зробити це приголомшливе блюдо на обід або вечерю.
У національній осетинської кухні пироги займають почесне місце, і печуть їх тільки по великих святах або на вихідних. Ну а мені вдалося спробувати цей пиріг в гостях у моєї подруги, яка і поділилася зі мною цим простим рецептом фидчіна. Пиріг, хочу вам сказати, виходить знатний, дуже соковитий і м'який - просто смакота, ну а приготувати цю страву можна зі звичайних інгредієнтів. Тому не варто чекати свята, щоб порадувати себе і близьких приголомшливою випічкою, адже зараз я розповім вам, як приготувати фидчін.
- Борошно - 300-400 грам (тісто для двох пирогів)
- Вода або молоко - 1, 5 склянки (тісто)
- Яйце - 1 штука (тісто)
- Дріжджі сухі - 10 грам (тісто)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (тісто)
- Сіль - 1 Чайна ложка (тісто)
- Цукор - 3 чайних ложки (тісто)
- Яловичина жирна - 300-400 грам (начинка)
- Вода або м'ясний бульйон - 0, 5 склянки (начинка)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (начинка)
- Часник - 3-4 зубчиків (начинка)
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Для початку приготуємо опару. Насипаємо в миску кілька ложок борошна, додаємо цукор, сіль і сухі дріжджі, перемішуємо. Заливаємо все це теплою водою або молоком (не вище 38 градусів), перемішуємо і залишаємо в теплі на 15 хвилин.
Після закінчення часу розбиваємо в миску з опарою яйце, перемішуємо, починаємо поступово вводити борошно і замішувати густе тісто. В кінці додаємо в нього трохи рослинного масла, щоб тісто не липло до рук. Накриваємо миску з тістом рушником і ставимо в тепле місце приблизно на 30-40 хвилин.
Поки тісто росте і збільшується в об'ємі, ми займемося приготуванням начинки. М'ясо пропускаємо через м'ясорубку, додаємо до нього подрібнену цибулю і часник, солимо і перчимо його, вливаємо воду або бульйон, щоб начинка була ніжніша. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідного стану.
Коли тісто "підійде" ми трохи обминали його і ділимо на дві частини, причому одна повинна бути більша за іншу. Більшу частину розгортаємо і викладаємо у форму застелену пергаментом так, щоб у нас вийшли бортики для пирога. Викладаємо на тісто приготовлену начинку.
Тепер розгортаємо тісто і накриваємо їм наш пиріг. Краї щільно з'єднуємо і робимо на пирозі кілька дірочок, щоб він не надувся.
Ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Перед тим як виймати його, перевіряємо готовність за допомогою зубочистки.