Французький пиріг
(покроковий рецепт з фото)
По-іншому такий французький пиріг називається "киш" . Це несолодкий відкритий пиріг, який готується з різною начинкою. Він готується з листкового або пісочного тіста і подається в гарячому вигляді.
Якщо ви хочете по-справжньому здивувати своїх гостей, то раджу приготувати французький пиріг з беконом і сиром. Цей приголомшливий рецепт я випросила в одному ресторані, коли подорожувала по Європі. Спробувавши такий пиріг один раз, ви не зможете не готувати його постійно!
- Борошно - 200 грам
- Сир "філадельфія" - 175 грам
- Вершкове масло - 110 грам
- Яйця - 4 штуки
- Бекон - 150 грам
- Твердий сир - 70 грам (або гірський сир)
- Вершки - 200 мілілітрів
- Сіль і спеції - 2 За смаком
- Порей - 1 За смаком

1. Змішуємо борошно з вершковим маслом, яйцем, сіллю і сиром "філадельфія" . Замішуємо тісто, поки воно не стане однорідним.

2. Відразу я все розмішую виделкою, а вже після вдаюся до допомоги комбайна (можна його замінити міксером). Масло не натирається на тертці, як на листкове тісто, а розминається поступово.

3. Замісити тісто, відправляємо його в холодильник на той час, поки будемо займатися начинкою.

4. Нарізаємо дрібними кубиками бекон, після чого обсмажуємо його на сковороді. В середині смаження додайте нашатковану порей і доведіть все до готовності (до утворення золотистого кольору).

5. Коли начинка буде готова, дістаємо тісто і розгортаємо його на столі. Беремо форму для випікання (бажано, щоб не було занадто високих бортів), викладаємо розкатаний пласт тесту в форму, рівномірно розподіливши його по всій поверхні і трохи піднявши краю.

6. Викладаємо нашу начинку, зверху посипаємо натертим сиром.

7. Збиваємо вершки з одним яйцем, заливаємо начинку пирога отриманої яєчно-вершковою масою. Тепер відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

8. Після запікання даємо пирога трохи охолонути, після чого витягаємо його з форми.

9. Нарізаємо і подаємо до столу. Смачного!