Рецепт Французький паска фото

Французький паска
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Пшеничне борошно
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Паска без дріжджів. Такий рецепт бажано мати в скарбничці, так як не завжди є час на підготовку дріжджовий випічки, до того ж, паску дуже смачний. Замість традиційної глазурі крем"Патісьер" .

Опис приготування:

Тісто для паски виходить повітряним завдяки збитим білкам. Білки легко збиваються, якщо їх охолодити. Тісто з білками потрібно перемішувати плавними рухами. В даному рецепті паску покритий кремом"Патісьер" , але ви можете використовувати білкову глазур, шоколад або посипати паску цукровою пудрою і прикрасити фруктами.

  • Яйця - 3 штуки(3 білка і 2 жовтка в тісто, 1 жовток в крем)
  • Борошно пшеничне - 160 грам
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Кава - 2 чайних ложки
  • Цукор - 130 грам(80 грам для тіста, 50 грам для крему)
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Ванільна настоянка - 1 Ст. Ложка
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Розпушувач - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
французький паска - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
французький паска - фото крок 2
З'єднуємо цукор, сіль і м'яке вершкове масло.
французький паска - фото крок 3
Заварюємо каву. Додаємо в миску дві ложки міцного заварного кави і 2 жовтка.
французький паска - фото крок 4
Все перемішуємо блендером.
французький паска - фото крок 5
Насипаємо просіяне борошно і розпушувач. Перемішуємо.
французький паска - фото крок 6
Білки охолоджуємо, потім збиваємо і додаємо в тісто. Акуратно перемішуємо.
французький паска - фото крок 7
Тісто перекладаємо в форму для кексу і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180-190 градусів близько 30 хвилин.
французький паска - фото крок 8
Готуємо крем"Патісьер" . У каструлю насипаємо цукор і крохмаль. Додаємо жовток, ванільну настойку і молоко. Все перемішуємо. Нагріваємо, безперервно помішуючи. Коли крем стане гущі, прибираємо з вогню.
французький паска - фото крок 9
Готову паску охолоджуємо і змащуємо кремом.
Перед подачею можна прикрасити кольоровою посипкою і листочками м'яти.
французький паска - фото крок 10
Французький паска готова. Світлого Великодня!

Схожі рецепти