Французький паска
(покроковий рецепт з фото)
Паска без дріжджів. Такий рецепт бажано мати в скарбничці, так як не завжди є час на підготовку дріжджовий випічки, до того ж, паску дуже смачний. Замість традиційної глазурі крем "патісьер" .
Тісто для паски виходить повітряним завдяки збитим білкам. Білки легко збиваються, якщо їх охолодити. Тісто з білками потрібно перемішувати плавними рухами. В даному рецепті паску покритий кремом "патісьер", але ви можете використовувати білкову глазур, шоколад або посипати паску цукровою пудрою і прикрасити фруктами.
- Яйця - 3 штуки(3 білка і 2 жовтка в тісто, 1 жовток в крем)
- Борошно пшеничне - 160 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Кава - 2 чайних ложки
- Цукор - 130 грам(80 грам для тіста, 50 грам для крему)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Ванільна настоянка - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 150 мілілітрів
- Розпушувач - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти.
З'єднуємо цукор, сіль і м'яке вершкове масло.
Заварюємо каву. Додаємо в миску дві ложки міцного заварного кави і 2 жовтка.
Все перемішуємо блендером.
Насипаємо просіяне борошно і розпушувач. Перемішуємо.
Білки охолоджуємо, потім збиваємо і додаємо в тісто. Акуратно перемішуємо.
Тісто перекладаємо в форму для кексу і відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 180-190 градусів близько 30 хвилин.
Готуємо крем "патісьер" . У каструлю насипаємо цукор і крохмаль. Додаємо жовток, ванільну настойку і молоко. Все перемішуємо. Нагріваємо, безперервно помішуючи. Коли крем стане гущі, прибираємо з вогню.
Готову паску охолоджуємо і змащуємо кремом.
Перед подачею можна прикрасити кольоровою посипкою і листочками м'яти.
Перед подачею можна прикрасити кольоровою посипкою і листочками м'яти.
Французький паска готова. Світлого Великодня!