Фокачча
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам дізнатися, як приготувати фокаччу, традиційне блюдо італійської кухні. Це пшеничне коржик, її можна подавати замість хліба до перших страв або використовувати як основу для бутербродів.
Завдяки особливій технології приготування фокачча виходить неймовірно повітряної, але одночасно на ній утворюється приємна хрустка скоринка. Для приготування такого роду випічки рекомендую використовувати якісну оливкову олію.
За бажанням додайте в тісто трохи сушених трав для додання випічці більш насиченого аромату.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода тепла - 300 грам
- Дріжджі пресовані - 10 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок(2 ст. Ложки в тісто, 3 ст. Ложки для корочки)
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Велика морська сіль - 1-2 Ст. Ложок
1. Пресовані дріжджі змішайте з теплою водою і цукром до повного розчинення дріжджів. Частинами додайте просіяне борошно і замісити еластичне тісто.
2. Додайте сіль і оливкове масло, вимісити тісто протягом 10 хвилин. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на годину, щоб тісто збільшилася вдвічі.
3. Перенесіть тісто на дошку, розподіліть в прямокутник і складіть втричі. Потім знову складіть втричі, накрийте тісто рушником і залиште на 15 хвилин, щоб воно відпочило.
4. Посипте дошку борошном, розпластайте тісто за формою дека, накрийте рушником і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. По всій виноградному зробіть поглиблення пальцем і змастіть сумішшю оливкової олії з водою.
5. Посипте фокаччу великою морською сіллю. Випікайте в розігрітій до 230 градусів духовці 15-20 хвилин. Смачного!