Фокачча
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пропоную вам дізнатися, як приготувати фокаччу, традиційне блюдо італійської кухні. Це пшеничне коржик, її можна подавати замість хліба до перших страв або використовувати як основу для бутербродів.
Опис приготування:
Завдяки особливій технології приготування фокачча виходить неймовірно повітряної, але одночасно на ній утворюється приємна хрустка скоринка. Для приготування такого роду випічки рекомендую використовувати якісну оливкову олію.
За бажанням додайте в тісто трохи сушених трав для додання випічці більш насиченого аромату.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода тепла - 300 грам
- Дріжджі пресовані - 10 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок(2 ст. Ложки в тісто, 3 ст. Ложки для корочки)
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Велика морська сіль - 1-2 Ст. Ложок
1. Пресовані дріжджі змішайте з теплою водою і цукром до повного розчинення дріжджів. Частинами додайте просіяне борошно і замісити еластичне тісто.
2. Додайте сіль і оливкове масло, вимісити тісто протягом 10 хвилин. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на годину, щоб тісто збільшилася вдвічі.
3. Перенесіть тісто на дошку, розподіліть в прямокутник і складіть втричі. Потім знову складіть втричі, накрийте тісто рушником і залиште на 15 хвилин, щоб воно відпочило.
4. Посипте дошку борошном, розпластайте тісто за формою дека, накрийте рушником і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. По всій виноградному зробіть поглиблення пальцем і змастіть сумішшю оливкової олії з водою.
5. Посипте фокаччу великою морською сіллю. Випікайте в розігрітій до 230 градусів духовці 15-20 хвилин. Смачного!