Філе качки
(покроковий рецепт з фото)
На відміну від курячої, качина грудка дуже соковита і смачна. Товста жирна шкіра дає можливість її правильно приготувати. Сьогодні розповім вам свій спосіб, як приготувати філе качки смачно і просто.
Таке блюдо подайте з легким салатом або гарніром, так як саме м'ясо досить жирне. Особливу увагу я рекомендую приділити саме шкірці качки. Вона - запорука успішного приготування всього блюда. До нього ідеально підійде гірчичний СОСУС або гострий кетчуп.
- Філе качки - 1 кілограм
- Сіль - 2 чайних ложки
- Часник - 6 зубчиків
- Рафінована олія - 30 мілілітрів
1
Найголовніше в приготуванні качиного філе - це правильна його Маринівка. Я зазвичай залишаю його на ніч в холодильнику, але якщо такої можливості немає, декількох годин буде досить. Мій улюблений маринад дуже простий у приготуванні. Я беру на один кілограм м'яса дві чайні ложки солі і шість зубчиків часнику. Часник тисну або дрібно ріжу. Все перемішую і залишаю на просочення.
2
Уже замариновану качку потрібно посмажити. Нам необхідно зовсім небагато масла, так як при готуванні з качки виділиться досить жиру.
3
Обсмажую качине філе в сковороді під кришкою близько 30 хвилин. Дуже важливо постійно перевертати шматочки. Сторону філе, де крайня плоть, обсмажую ретельніше, так як мені подобається просмажене корочка.