Фарширований перець на пару
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний і дуже простий рецепт для ситного обіду або вечері, а влітку, коли багато свіжих овочів, ви можете готувати ці перчики хоч кожен день, повірте, така смакота просто не може набриднути.
Якщо чесно, я не знаю жодної людини, яка б не любила такий перчик, роблять його практично все, а особливо влітку. Але оскільки у кожної господині свій спосіб приготування, я хочу поділитися з вами своїм улюбленим рецептом і розповісти, як зробити фарширований перець на пару. Цього разу у мене був, можна сказати, вегетаріанський варіант без м'яса, але взагалі ви можете нафарширувати перець своєї улюбленої начинкою і зробити його таким способом. До речі, приготування фаршированого перцю на пару в домашніх умовах найме у вас не так багато часу, як якщо б ви робили це на плиті, так що це дуже швидко і зручно.
- Перець солодкий - 3 штуки
- Рис відварний - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 0, 5 штуки
- Гриби - 100 грам
- Пиво - 50 мілілітрів
- Масло рослинне - За смаком
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком

Для початку нарізаємо цибулю на четвертькольцамі, морква трьом на крупній тертці або нарізаємо довільно. Викладаємо овочі на розігріту сковорідку і обсмажуємо до м'якості.

Гриби промиваємо, нарізаємо дрібно і викладаємо на сковороду до овочів, смажимо все, поки з грибів не випарується зайва волога. Потім виливаємо на сковороду пиво і тушкуємо все ще хвилин 10.

Після закінчення часу викладаємо на сковороду відварений рис, солимо все і заправляємо спеціями, готуємо ще пару хвилин, потім знімаємо з вогню.

Тепер зрізаємо у перців місце кріплення плодоніжки, видаляємо насіння і перегородки, промиваємо перці під проточною водою.

Щільно начиняє перці приготовленої начинкою і викладаємо їх в чашу пароварки, готуємо десь 20-25 хвилин.

А потім подаємо до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Приємного всім апетиту!