Fanelli торт
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і простий десерт для себе і своїх близьких. Рецепт родом з Канади, але деякі відносять його до Америки. Кейк можна їсти відразу після обсмажування. Розповім, як приготувати Фанел-кейк.
Тісто по своїй текстурі нагадує щось середнє між млинцевим і тестом на оладки. В оригінальному варіанті його обсмажують у фритюрниці, проте підійде і звичайна сковорода з великою кількістю рослинної олії. Десерт прикрашають цукровою пудрою, свіжими ягодами або сиропом.
- Бавовна - 1-1, 5 склянки
- Цукровий пісок - 1/4 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 1-1, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - За смаком
1. У миску викладіть сколотини, курячі яйця, борошно, розпушувач, цукровий пісок.
2. Розмішайте гарненько до утворення однорідної маси, додайте корицю.
3. У сковороду налийте велика кількість рослинного масла, розігрійте його гарненько.
4. Тісто перелийте в соусник або в ємність з носиком.
5. Після того як масло дуже добре розігрілося, влийте тісто, формуючи кругові малюнки.
6. Обсмажуйте по 2 хвилини з кожного боку до утворення золотистої скоринки.
7. Викладіть Фанел-кейк на паперовий рушник, потім посипте його цукровою пудрою.