Еклери в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Багато любителів домашньої випічки бояться братися за еклери, вважаючи їх надто складними або примхливими. Пропоную назавжди розвіяти цей міф і повторити цей класний рецепт на своїй кухні.
Я покажу вам, як приготувати еклери в духовці без особливого клопоту. З тестом все досить просто, так що впорається навіть новачок. Єдина уязик, якого вимагає рецепт: під час випічки не можна відкривати духовку! Еклери можуть "впасти" і не вийти. А в іншому вони досить зручні, так що не відмовляйте собі в задоволенні насолодитися цим повітряним ласощами. Що стосується начинки, то тут ви можете використовувати абсолютно будь-який крем, який вам до душі.
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Чайна ложка(+ 70 грам для глазурі)
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Яйце - 4 штуки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Шоколад - 150 грам
- Вершки - 1 Склянка
- Ванільний екстракт - За смаком
- Вершки для збивання - 2 склянки
- Цукрова пудра - За смаком
1. У невеликому сотейнику з'єднайте цукор, сіль, вершкове масло і воду. Поставте на вогонь.
2. Додайте борошно і ретельно перемішайте. Зніміть з вогню і трохи остудіть. По одному вбивайте яйця, постійно збиваючи тісто.
3. Деко застеліть пергаментом, ложкою розкладіть тісто.
4. Духовку розігрійте до 170 градусів. Відведіть туди деко, випікайте еклери до рум'яності (хвилин 40).
5. Поки еклери остигають, можна зварити глазур. У сотейнику розтопіть цукор.
6. Влийте вершки.
7. І додайте шоколад. Для аромату можна влити трохи ванільного екстракту, а якщо десерт тільки для дорослих - ложку улюбленого алкоголю. Зніміть з вогню, ретельно перемішайте, щоб шоколад повністю розчинився.
8. Добре остиглі еклери надріжте.
9. Начиняти еклери в даному випадку будемо збитими вершками з цукровою пудрою.
10. Акуратно помістіть вершки в кожен еклер.
11. І полийте глазур'ю. Нічого складного, згодні?
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!