Джезерье з моркви
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю розповісти всім любителям оригінальних десертів, як приготувати джезерье з моркви - турецьке ласощі на основі моркви. Zaintrigovanи? Тоді запам'ятовуйте рецепт!
Перед вами класичний рецепт джезерье з моркви з горіхами і кокосовою стружкою. Цей десерт не тільки корисний і смачний, але і неймовірно ароматний. Крім кориці і ванільного екстракту можна також додати трохи меленого імбиру, що додасть якусь пікантність. Солодкість десерту можна коригувати за смаком, додавши більше або менше меду, наприклад.
- Морква - 1 кілограм
- Цукор - 200 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Горіхи - 120 грам (по бажанню)
- Мед - 1.5 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Кокосова стружка - 50 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. Вимийте, очистіть і натріть на тертці моркву (ще один варіант, як зробити джезерье з моркви - це злегка проварені шматочки морквини збити до однорідності занурювальним блендером). Викладіть в сотейник, додайте цукор і воду.
2. Надішліть на вогонь і млоїте близько півгодини, періодично помішуючи.
3. Додайте корицю, ванільний екстракт і мед. У невеликій кількості води розчиніть кукурудзяний крохмаль, влийте його в сотейник. Як випливає все перемішайте і Уваров приблизно до такої консистенції.
4. Підготуйте лист фольги або пергаменту. Щедро присипте його кокосовою стружкою. Урізноманітнити простий рецепт джезерье з моркви можна подрібненими горішками, які слід перемішати в загуснув пюре. Викладіть масу на стружку.
5. Акуратно розрівняйте так, щоб маса розподілилася щільно і рівно. Щільно притискайте зверху і по краях.
6. Присипте зверху залишилася кокосовою стружкою, відправте в холодильник. Найкраще залишити джезерье з моркви в домашніх умовах на ніч. Після гострим ножем наріжте порційними шматочками - і можна пробувати.