Рецепт Джезерье з моркви фото

Джезерье з моркви
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Овочі, Морква
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Десерти

Поспішаю розповісти всім любителям оригінальних десертів, як приготувати джезерье з моркви - турецьке ласощі на основі моркви. Zaintrigovanи? Тоді запам'ятовуйте рецепт!

Перед вами класичний рецепт джезерье з моркви з горіхами і кокосовою стружкою. Цей десерт не тільки корисний і смачний, але і неймовірно ароматний. Крім кориці і ванільного екстракту можна також додати трохи меленого імбиру, що додасть якусь пікантність. Солодкість десерту можна коригувати за смаком, додавши більше або менше меду, наприклад.

  • Морква - 1 кілограм
  • Цукор - 200 грам
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Горіхи - 120 грам (по бажанню)
  • Мед - 1.5 Ст. Ложки
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Кокосова стружка - 50 грам
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
джезерье з моркви - фото крок 1
1. Вимийте, очистіть і натріть на тертці моркву (ще один варіант, як зробити джезерье з моркви - це злегка проварені шматочки морквини збити до однорідності занурювальним блендером). Викладіть в сотейник, додайте цукор і воду.
джезерье з моркви - фото крок 2
2. Надішліть на вогонь і млоїте близько півгодини, періодично помішуючи.
джезерье з моркви - фото крок 3
3. Додайте корицю, ванільний екстракт і мед. У невеликій кількості води розчиніть кукурудзяний крохмаль, влийте його в сотейник. Як випливає все перемішайте і Уваров приблизно до такої консистенції.
джезерье з моркви - фото крок 4
4. Підготуйте лист фольги або пергаменту. Щедро присипте його кокосовою стружкою. Урізноманітнити простий рецепт джезерье з моркви можна подрібненими горішками, які слід перемішати в загуснув пюре. Викладіть масу на стружку.
джезерье з моркви - фото крок 5
5. Акуратно розрівняйте так, щоб маса розподілилася щільно і рівно. Щільно притискайте зверху і по краях.
джезерье з моркви - фото крок 6
6. Присипте зверху залишилася кокосовою стружкою, відправте в холодильник. Найкраще залишити джезерье з моркви в домашніх умовах на ніч. Після гострим ножем наріжте порційними шматочками - і можна пробувати.

Схожі рецепти