Джем з яблук на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати джем з яблук на зиму, але не знаю, як? Спробуйте дуже простий рецепт консервації, і ви ніколи більше не станете купувати готовий яблучний джем!
Приготувати джем з яблук на зиму в домашніх умовах простіше простого! Скористайтеся цим простим рецептом приготування джему з яблук на зиму, і ви зрозумієте, які обрії відкриваються для вас в області кулінарії!
- Яблука - 3 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
Для початку яблука потрібно гарненько вимити, вирізати серцевину, очистити від шкірки (по бажанню). Потім потрібно нарізати яблука кубиками або часточками.
Тепер покладіть яблука в п'ятилітрову каструлю і засипте цукром.
Гарненько перемішайте і дайте яблукам трохи постояти.
Поставте каструлю на вогонь, і постійно помішуючи, варите джем 10-15 хвилин, потім вимкніть плиту і дайте яблукам постояти 2-4 годину.
Потім знову поставте яблука на повільний вогонь і варіть, помішуючи, 15-20 хвилин.
Знову вимкніть вогонь і залиште яблука настоюватися на 5-8 годин. Потім поставте яблука на вогонь в третій раз. Завдяки процесу інтервального варіння джем загусає і набуває необхідної консистенції і смак.
Простерилизуйте банки і кришки гарячою парою, а розкладіть гарячий джем по банках і закатати.