Рецепт Джем з яблук (перевірений спосіб) фото

Джем з яблук (перевірений спосіб)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
Рецепти для схуднення
На полуденок , Для дітей , Десерт
Солодке , Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочете зробити смачне домашнє ласощі? Пропоную вам відмінний рецепт, як приготувати джем з яблук за перевіреним способом. Їжте його з чаєм або використовуйте для випічки, бутербродів.

Опис приготування:

Якщо хочете зробити насичений за кольором джем, додайте в нього харчовий барвник, наприклад, зелений (під колір яблук). Такий саморобний джем можна додати в кашу, їсти з хлібом або слойки, використовувати для випічки або їсти ложкою. Смачного!

  • Яблука - 4 штуки
  • Цукровий пісок - 3/4-1 склянки
  • Лимонний сік - 1-2 чайних ложок
  • Харчовий барвник - За смаком (зелений)
джем з яблук (перевірений спосіб) - фото крок 1
1. Вибирайте солодкі або кислі яблука (за смаком), вимийте їх гарненько.
джем з яблук (перевірений спосіб) - фото крок 2
2. Очистіть яблука від шкірки, потім розріжте навпіл, видаліть насіння, хвостики і наріжте невеликими кубиками.
джем з яблук (перевірений спосіб) - фото крок 3
3. Викладіть шматочки яблук в миску, потім накрийте кришкою (форму для мікрохвильової печі). Надішліть форму в мікрохвильову піч на 5 хвилин і готуйте на максимальній потужності.
джем з яблук (перевірений спосіб) - фото крок 4
4. Через 5 хвилин дістаньте форму, відкрийте кришку і роздушіть шматочки.
джем з яблук (перевірений спосіб) - фото крок 5
5. Знову закрийте кришку і відправте ще на 5 хвилин, потім дістаньте і додайте цукровий пісок.
джем з яблук (перевірений спосіб) - фото крок 6
6. Гарненько перемішайте яблука з цукром.
джем з яблук (перевірений спосіб) - фото крок 7
7. Перекладіть яблучну масу в сковороду і готуйте на слабкому вогні кілька хвилин.
джем з яблук (перевірений спосіб) - фото крок 8
8. Додайте пару крапель харчового барвника, потім гарненько перемішайте.
джем з яблук (перевірений спосіб) - фото крок 9
9. Видавіть лимонний сік (його кількість регулюйте за смаком), перемішайте.
джем з яблук (перевірений спосіб) - фото крок 10
10. Готуйте ще пару хвилин і вимикайте, перекладіть джем в ємність для охолодження.
джем з яблук (перевірений спосіб) - фото крок 11
11. Зберігайте джем в скляній банці в холодильнику, їжте тільки після охолодження.

Схожі рецепти