Джем з фізалісу
(покроковий рецепт з фото)
Fizalis - малопопулярная, але вельми смачна ягода. Одного разу довелося спробувати магазинний джем з фізалісу - сподобалося, і вже через пару днів вдома був приготовлений не менш смачний.
Джем з фізалісу вариться наступним чином:
1. Ягоди фізаліса очистити від шкірки, промити і обсушити.
2. Ягоди поміщають в каструлю, туди ж наливають стакан води і варять до розм'якшення ягід - приблизно 15-20 хвилин.
3. Коли ягоди розм'якнуть, додаємо в каструлю цукор і варимо, помішуючи, до утворення густої консистенції - це ще хвилин 20-25. Варимо на повільному вогні.
4. Коли суміш придбає консистенцію джему, відразу ж розфасовуємо джем по банках. Накриваємо баночки кришки і стерилізуємо в киплячій воді 15-20 хвилин.
Готово
- Fizalis - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка
1. Ягоди фізаліса очистити від шкірки, промити і обсушити.
2. Ягоди поміщають в каструлю, туди ж наливають стакан води і варять до розм'якшення ягід - приблизно 15-20 хвилин.
3. Коли ягоди розм'якнуть, додаємо в каструлю цукор і варимо, помішуючи, до утворення густої консистенції - це ще хвилин 20-25. Варимо на повільному вогні.
4. Коли суміш придбає консистенцію джему, відразу ж розфасовуємо джем по банках. Накриваємо баночки кришки і стерилізуємо в киплячій воді 15-20 хвилин.
Готово