Варення з недостиглого фізалісу
(покроковий рецепт з фото)
Чи можна готувати варення з недостиглого фізалісу в домашніх умовах? що, можна, можливо! Більш того, даний рецепт практично нічим не відрізняється від класичного, а результат - приголомшливе ласощі!
Як приготувати варення з недостиглого фізалісу?
1. Ця ягода буває різною - декоративної і культурної. В даному випадку краще використовувати овочевий зелений фізаліс. Отже, виймаємо кожен плід з луски і ретельно миємо під гарячою водою, видаляючи восковий наліт.
2. Варимо сироп: півкіло цукру і півлітра води змішуємо і доводимо до кипіння.
3. Кілограм фізалісу наколюємо виделкою і відправляємо в гарячий сироп.
4. Ми залишаємо ягоди на 4 години в цьому сиропі.
5. Через цей час додаємо ще півкіло цукру і доводимо до кипіння.
6. Ми залишаємо до повного охолодження, після чого в третій раз варимо близько 10 хвилин.
7. Наше варення з недостиглого фізалісу в домашніх умовах має вийти густим як джем або стікати з ложки повільно щільною струменем.
8. Закочує ласощі по банкам і відправляємо в темне і прохолодне місце.
Смачного!
- Fizalis - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 500 мілілітрів
1. Ця ягода буває різною - декоративної і культурної. В даному випадку краще використовувати овочевий зелений фізаліс. Отже, виймаємо кожен плід з луски і ретельно миємо під гарячою водою, видаляючи восковий наліт.
2. Варимо сироп: півкіло цукру і півлітра води змішуємо і доводимо до кипіння.
3. Кілограм фізалісу наколюємо виделкою і відправляємо в гарячий сироп.
4. Ми залишаємо ягоди на 4 години в цьому сиропі.
5. Через цей час додаємо ще півкіло цукру і доводимо до кипіння.
6. Ми залишаємо до повного охолодження, після чого в третій раз варимо близько 10 хвилин.
7. Наше варення з недостиглого фізалісу в домашніх умовах має вийти густим як джем або стікати з ложки повільно щільною струменем.
8. Закочує ласощі по банкам і відправляємо в темне і прохолодне місце.
Смачного!