Рецепт Дзеркальна глазур «Блиск» фото

Дзеркальна глазур «Блиск»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Вершки, Шоколад, Желатин
Для діабетиків
На святковий стіл
Випічка, Глазур

Для тих, хто любить створювати кулінарні шедеври на десерт своїми руками, хочу розповісти доступний і зовсім нескладний спосіб, як приготувати дзеркальну глазур "гляссаж" в домашніх умовах.

Ця глазур не дарма отримала свою назву, адже коли вона зроблена правильно, в ній легко можна побачити власне відображення. Якщо дотримуватися всіх рекомендацій, описані в цьому рецепті, то приготувати дзеркальну глазур зможе навіть новачок в кондитерському мистецтві. Прикрашати нею можна не тільки торти, але і інші десерти, а також пончики, наприклад.

  • Листи желатину - 10 грам
  • Цукор - 210 грам
  • Вода - 110 мілілітрів
  • Какао - 65 грам
  • Вершки - 65 мілілітрів
  • Шоколад - 50 грам
дзеркальна глазур
1. Перед вами все, що вам буде потрібно, щоб відтворити цей рецепт на власній кухні.
дзеркальна глазур
2. Насамперед потрібно замочити у воді желатин і залишити набухати хвилин на 10. У невеликому сотейнику з'єднайте цукор, воду, какао, вершки. Коли цукор повністю розчиниться, а маса стане однорідною, зніміть з вогню і додайте шоколад.
дзеркальна глазур
3. Желатин відкиньте на друшляк, щоб видалити зайву воду.
дзеркальна глазур
4. Викладіть желатин в сотейник.
дзеркальна глазур
5. Ретельно все перемішайте, поки маса не стане повністю однорідною.
дзеркальна глазур
6. Так як нам потрібна ідеальна глазур, найкраще пропустити її через сито, щоб напевно позбавитися від грудочок.
дзеркальна глазур
7. Коли ви будете використовувати глазур, прогрійте її до 44 градусів.

Схожі рецепти