Дзеркальна глазур «Блиск»
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить створювати кулінарні шедеври на десерт своїми руками, хочу розповісти доступний і зовсім нескладний спосіб, як приготувати дзеркальну глазур "гляссаж" в домашніх умовах.
Ця глазур не дарма отримала свою назву, адже коли вона зроблена правильно, в ній легко можна побачити власне відображення. Якщо дотримуватися всіх рекомендацій, описані в цьому рецепті, то приготувати дзеркальну глазур зможе навіть новачок в кондитерському мистецтві. Прикрашати нею можна не тільки торти, але і інші десерти, а також пончики, наприклад.
- Листи желатину - 10 грам
- Цукор - 210 грам
- Вода - 110 мілілітрів
- Какао - 65 грам
- Вершки - 65 мілілітрів
- Шоколад - 50 грам
1. Перед вами все, що вам буде потрібно, щоб відтворити цей рецепт на власній кухні.
2. Насамперед потрібно замочити у воді желатин і залишити набухати хвилин на 10. У невеликому сотейнику з'єднайте цукор, воду, какао, вершки. Коли цукор повністю розчиниться, а маса стане однорідною, зніміть з вогню і додайте шоколад.
3. Желатин відкиньте на друшляк, щоб видалити зайву воду.
4. Викладіть желатин в сотейник.
5. Ретельно все перемішайте, поки маса не стане повністю однорідною.
6. Так як нам потрібна ідеальна глазур, найкраще пропустити її через сито, щоб напевно позбавитися від грудочок.
7. Коли ви будете використовувати глазур, прогрійте її до 44 градусів.