Рецепт Двічі запечена картопля фото

Двічі запечена картопля
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо думаєте, що перепробували вже всі можливі страви з картоплі, то спробуйте це - двічі запечена картопля. Блюдо досить просте, але смак виходить дуже незвичайним і нетиповим.

Двічі запечена картопля - дещо нетрадиційним способом приготований самий тривіальний картопля. Цим блюдом можна здорово урізноманітнити стіл, якщо вам до душі страви з картоплі. А додаткові інгредієнти - сир, бекон і зелень - лише надають цій страві більше смаку і аромату.

  • Картопля - 5-6 штук
  • Бекон - 100 грам
  • Крем - 125 грам
  • Твердий сир - 200 грам
  • Зелена цибуля - 3-4 штук
  • Сіль, перець - 1 Чайна ложка
двічі запечена картопля - фото крок 1
Для початку ретельно миємо нашу картоплю холодною водою, потім викладаємо на паперовий рушник і даємо обсохнути. Посипаємо митий картопля сіллю.
двічі запечена картопля - фото крок 2
Окремо кожну картоплину обмотуємо фольгою, викладаємо на деко і випікаємо близько години в розігрітій до 200 градусів духовці.
двічі запечена картопля - фото крок 3
Поки картопля випікається, готуємо другу частину страви. Обсмажуємо в маслі скибочки бекону до золотистої скоринки, дрібно шаткуємо зелений лук і натираємо на тертці твердий сир.
двічі запечена картопля - фото крок 4
Тепер - найцікавіше. Дістаємо з духовки картопля і за допомогою ложки з кожної картоплини виймаємо м'якоть таким чином, щоб кожна картоплина придбала форму човники. З м'якоті робимо картопляне пюре.
двічі запечена картопля - фото крок 5
Додаємо в пюре сметану і зелену цибулю, солимо і перчимо, гарненько перемішуємо. Заповнюємо наші картопляні човники вийшов пюре, а зверху кладемо на них скибочки бекону і смажений сир. Випікаємо все це в духовці ще 15 хвилин при температурі 175 градусів.
двічі запечена картопля - фото крок 6
Готово! Подавати це блюдо потрібно тільки гарячим. Дуже добре поєднується зі сметаною і свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти