Двічі запечена картопля
(покроковий рецепт з фото)
Якщо думаєте, що перепробували вже всі можливі страви з картоплі, то спробуйте це - двічі запечена картопля. Блюдо досить просте, але смак виходить дуже незвичайним і нетиповим.
Двічі запечена картопля - дещо нетрадиційним способом приготований самий тривіальний картопля. Цим блюдом можна здорово урізноманітнити стіл, якщо вам до душі страви з картоплі. А додаткові інгредієнти - сир, бекон і зелень - лише надають цій страві більше смаку і аромату.
- Картопля - 5-6 штук
- Бекон - 100 грам
- Крем - 125 грам
- Твердий сир - 200 грам
- Зелена цибуля - 3-4 штук
- Сіль, перець - 1 Чайна ложка
Для початку ретельно миємо нашу картоплю холодною водою, потім викладаємо на паперовий рушник і даємо обсохнути. Посипаємо митий картопля сіллю.
Окремо кожну картоплину обмотуємо фольгою, викладаємо на деко і випікаємо близько години в розігрітій до 200 градусів духовці.
Поки картопля випікається, готуємо другу частину страви. Обсмажуємо в маслі скибочки бекону до золотистої скоринки, дрібно шаткуємо зелений лук і натираємо на тертці твердий сир.
Тепер - найцікавіше. Дістаємо з духовки картопля і за допомогою ложки з кожної картоплини виймаємо м'якоть таким чином, щоб кожна картоплина придбала форму човники. З м'якоті робимо картопляне пюре.
Додаємо в пюре сметану і зелену цибулю, солимо і перчимо, гарненько перемішуємо. Заповнюємо наші картопляні човники вийшов пюре, а зверху кладемо на них скибочки бекону і смажений сир. Випікаємо все це в духовці ще 15 хвилин при температурі 175 градусів.
Готово! Подавати це блюдо потрібно тільки гарячим. Дуже добре поєднується зі сметаною і свіжою зеленню. Смачного!