Рецепт Дріжджові пірожккі фото

Дріжджові пірожккі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Здобне дрожевое тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 24
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей рецепт мені по секрету розповіла свекруха, але агов - її мама. Він передається з покоління в покоління і перевірений не одним десятком років. Дітям дуже подобаються дріжджові пиріжки з будь-якими начинками.

Опис приготування:

Смачний і простий рецепт для легких, м'яких пиріжків. Таке тісто підійде і для пиріжків з солодкою начинкою, і з солоною, тільки варіюйте кількість цукру в тесті. Моїм рідним дуже подобаються ці пиріжки з вишнею. Я її промиваю, отжимаю від зайвої вологи і вуаля, - смачні пиріжки з рум'яною скоринкою готові. Смачного!

  • Борошно - 1 кілограм
  • Молоко - 2 склянки
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 300 грам
  • Маргарин - 120 грам
  • Дріжджі сухі - 10 грам
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - 8-10 грам
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
1
Розведіть дріжджі в теплому молоці, додайте 1 чайну ложку цукру і дайте настоятися протягом 10 хвилин.
2
З'єднайте яйця, цукор, сіль і злегка збийте. Отриману суміш відправте до вже активним дріжджів. Сюди ж додайте розтоплений маргарин і 2 ст. L. Рослинної олії.
3
У суміш просійте борошно і все добре вимішайте. Тісто вийде липким, але це не страшно, можна додати борошно в процесі ліплення пиріжків. Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на 20-30 хвилин. Коли тісто підійде і збільшиться в об'ємі в 2 рази, вимішайте його ще раз і залиште під рушником ще на 40-50 хвилин.
4
Через деякий час можна формувати пиріжки. З такої кількості інгредієнтів у мене виходить 24 пиріжка.
5
Зробіть з шматочка тіста коржик, викладіть начинку чайною ложкою, защипніть краю і сформуйте пиріжок. Викладайте пиріжки на деко, застелене пергаментом. Збовтайте яйце і змастіть все пироги пензликом.
6
Печіть пиріжки в завчасно розігрітій духовці при 180 градусах до рум'яної скоринки.

Схожі рецепти