Рецепт Дріжджове тісто з ягодами фото

Дріжджове тісто з ягодами
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Хочу поділиться рецептом прекрасного дріжджового тіста, яке підійде для різної домашньої випічки. Я спік з такого тесту пиріг з ягодами: гарний, смачний і ситний. Спробуйте і ви його зробити!

Випічка з дріжджового тіста виходить дивовижно смачною, легкої і повітряної. В якості начинки, особливо в літню пору, найкраще використовувати свіжі ягоди і фрукти. А ось взимку можна взяти заморожені (або навіть фрукти на худий кінець). Вдалого приготування!

  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 1/2 склянки
  • Дріжджі - 1 штука (пакетик)
  • Борошно - 9 Ст. Ложок
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Ягоди - 200 грам (малина і чорниця)
дріжджове тісто з ягодами - фото крок 1
У тепле молоко кладемо цукор і дріжджі. Перемішуємо до білої піни. Ми залишаємо на 5 хвилин.
дріжджове тісто з ягодами - фото крок 2
У глибокій мисці з'єднуємо яйце і сіль. Перемішуємо і одразу ж вводимо молоко з дріжджами. Перемішуємо повторно.
дріжджове тісто з ягодами - фото крок 3
Просіваємо борошно, починаємо замішувати тісто.
дріжджове тісто з ягодами - фото крок 4
Додаємо в тісто м'яке масло, перемішуємо все до однорідності. Формуємо куля з тіста, залишаємо його в теплому місці на 2 годину.
дріжджове тісто з ягодами - фото крок 5
Трохи тесту відкладаємо для прикраси випічки. Форму для запікання застилає папером для випічки. Кладемо в неї розкачане тісто так, щоб звисали краю. Викладаємо всередину промиті ягоди.
дріжджове тісто з ягодами - фото крок 6
Борти тесту загинаємо в середину.
дріжджове тісто з ягодами - фото крок 7
З тесту зробимо прикраси для верхівки випічки. Змащуємо тісто яйцем, відправляємо в духовку на 40 хвилин, температура - 160 градусів.
дріжджове тісто з ягодами - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти