Дріжджове тісто з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділиться рецептом прекрасного дріжджового тіста, яке підійде для різної домашньої випічки. Я спік з такого тесту пиріг з ягодами: гарний, смачний і ситний. Спробуйте і ви його зробити!
Випічка з дріжджового тіста виходить дивовижно смачною, легкої і повітряної. В якості начинки, особливо в літню пору, найкраще використовувати свіжі ягоди і фрукти. А ось взимку можна взяти заморожені (або навіть фрукти на худий кінець). Вдалого приготування!
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 1/2 склянки
- Дріжджі - 1 штука (пакетик)
- Борошно - 9 Ст. Ложок
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Ягоди - 200 грам (малина і чорниця)
У тепле молоко кладемо цукор і дріжджі. Перемішуємо до білої піни. Ми залишаємо на 5 хвилин.
У глибокій мисці з'єднуємо яйце і сіль. Перемішуємо і одразу ж вводимо молоко з дріжджами. Перемішуємо повторно.
Просіваємо борошно, починаємо замішувати тісто.
Додаємо в тісто м'яке масло, перемішуємо все до однорідності. Формуємо куля з тіста, залишаємо його в теплому місці на 2 годину.
Трохи тесту відкладаємо для прикраси випічки. Форму для запікання застилає папером для випічки. Кладемо в неї розкачане тісто так, щоб звисали краю. Викладаємо всередину промиті ягоди.
Борти тесту загинаємо в середину.
З тесту зробимо прикраси для верхівки випічки. Змащуємо тісто яйцем, відправляємо в духовку на 40 хвилин, температура - 160 градусів.
Смачного!