Рецепт Домашній сир з пепсином фото

Домашній сир з пепсином
(покроковий рецепт з фото)

Індійська кухня
Молочні продукти , Молоко
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На полуденок , На сніданок
Кількість порцій: 10
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Ви коли-небудь готували домашній сир або хоча б пробували? Перший раз я скуштувала приголомшливий шматочок в Італії в фермерському магазині і зрозуміла, що мені треба вчитися робити його. Цей рецепт мене врятував!

Опис приготування:

Варіантів приготування подібного страви дуже багато. Все залежить від того, який вид ви хочете зробити. Я пропоную один з нескладних і недорогих. Вам буде цікаво дізнатися про те, як приготувати домашній сир з пепсином на молоці. Його також називають сичуговим. Ніяких консервантів і шкідливих добавок, тільки приємний смак і ніжна текстура.

  • Молоко - 4 L (домашнє жирне)
  • Вода - 30 мілілітрів (очищена)
  • Пепсин - 0, 04 грами
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
домашній сир з пепсином - фото крок 1
Moloko довести до плити 32-35 градусів.
домашній сир з пепсином - фото крок 2
У воді розчиніть пепсин. Влийте його в молоко. Злегка все розмішайте.
домашній сир з пепсином - фото крок 3
Залиште молоко при кімнатній температурі на 30 хвилин. Перевірте, щоб утворилася плівка. Потім залиште молоко ще на 15 хвилин.
домашній сир з пепсином - фото крок 4
Після цього текстура стане більш твердої. Наріжте масу шматочками в 1-2 см. Повинна відокремитися сироватка.
домашній сир з пепсином - фото крок 5
Ще через 15 хвилин рідина повністю відокремиться. Сироватку злийте, а майбутній сир перекладіть в друшляк або посуд з дірочками. Її встановіть в посуд.
домашній сир з пепсином - фото крок 6
Залиште сир на 2 годину, а потім переверніть його в іншу тарілку і залиште ще на 2.
домашній сир з пепсином - фото крок 7
Потім сир натріть сіллю на свій смак. Надішліть його в холодильник. Сир можна пробувати! Кожен день його смак змінюється.

Схожі рецепти