Домашні булочки з цукром
(покроковий рецепт з фото)
Домашні булочки набагато смачніше покупних. Якщо вам захотілося зробити таку апетитну випічку самостійно в домашніх умовах, приготуйте її за моїм рецептом.
Булочки можна зробити будь-якої форми, хочете загорніть їх калачиком, а хочете заплетене косичку або сформуйте кульку. Я пропоную готові булочки прикрасити цукром, також можна посипати цукровою пудрою, кокосовою стружкою або мигдальними пластівцями. Пробуйте!
- Молоко - 1 Склянка
- Яйця - 1 штука
- Екстракт ванілі - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 4 склянки
- Кокосова стружка - 1/3 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 6 Ст. Ложок(4 ст. L. - для тіста, 2 ст. L. - для прикраси)
- Вершкове масло - 7 Ст. Ложок(3 ст. L. - для тіста, 4 ст. L. - для прикраси)
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 1 Чайна ложка
1
У глибокій мисці з'єднайте молоко, збите яйце, екстракт ванілі, м'яке вершкове масло і перемішайте, додайте сухі дріжджі.
2
З'єднайте борошно з кокосовою стружкою, сіллю і цукровим піском. Невеликими порціями додавайте сухі інгредієнти до рідким.
3
Замісити тісто і залиште на 60-90 хвилин при кімнатній температурі, за цей час воно збільшиться в 1, 5-2 рази.
4
Розділити тісто 12 рівних частин, змастіть харчову плівку рослинним маслом і накрийте тісто.
5
По одному розкочуйте кульку в ковбаску і загортати калачиком.
6
Викладіть все булочки на деко, застелене пергаментом.
7
Накрийте готові булочки харчовою плівкою і залиште ще на 30-40 хвилин.
8
Розтопити вершкове масло і змастіть кожну булочку, потім посипте цукровим піском і відправте в розігріту до 175-180 градусів духовку на 15-25 хвилин.
9
Готові булочки остудіть і подавайте до столу!