Домашнє пісочне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Немає нічого простіше, ніж приготувати домашнє пісочне печиво. Вам не знадобиться спеціальне обладнання, насадки або інгредієнти. Випікаю цілісний корж, потім нарізаю його шматочками і подаю до столу.
Всі продукти для приготування цього печива завжди є під рукою. Спечіть печиво, а потім остудіть його і подавайте до столу з чашкою чаю, з молоком або з соком. Можна прикрасити печиво цукровою пудрою, корицею або цукром. Можна додати лимонну або апельсинову цедру, а також будь-які ароматизатори.
- Вершкове масло - 170 грам
- Цукор - 65 грам(+ для прикраси)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Апельсинова цедра - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 195 грам
1. З'єднайте цукровий пісок і борошно, додайте ванільний екстракт і цедру, щіпку солі і розтоплене вершкове масло.
2. Перемішайте тісто лопаткою і сформуйте його в єдиний кому, оберніть плівкою і відправте в холодильник на півгодини.
3. Дістаньте тісто і розкачайте його в пласт близько 1 см в товщину, потім відправте в розігріту до 150 градусів духовку на 40 хвилин, для 10 хвилин до закінчення випічки посипте печиво цукром. Дістаньте пласт і розріжте його на шматочки.
4. Перекладіть печиво на решітку для охолодження, залиште на деякий час.
5. Подавайте повністю остигле печиво, смачного!