Домашнє масляне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Захотілося чогось до чаю? Немає нічого простіше! Масляне печиво виходить м'яким і розсипчастим, зберігається довго і не черствіє. Готується дуже просто, а головне, швидко. Приємного чаювання!
Чому масляне печиво довго не черствіє? Весь секрет у змісті великої кількості жирів. Саме тому в тісто не додається розпушувач. Він там просто не потрібен. Випічка з додаванням великої кількості вершкового масла виходить ароматною, ніжною, розсипчастою і просто тане в роті. Всі подробиці, як приготувати масляне печиво, Дивіться нижче.
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукрова пудра - 130 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
Підготуйте необхідні інгредієнти. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно було добре розм'якшеним.
Вершкове масло, цукрову пудру і ванілін з'єднайте в чаші, перемішайте міксером до однорідності. Додайте яйце, збийте.
Додайте просіяне борошно, замісіть м'яке тісто.
Тісто можна відсадити на пергамент для випічки за допомогою кондитерського мішка або шприца.
Або розкачати між пергаментом в прямокутний пласт, товщиною 0, 7 - 1 см. Постинаєте за допомогою формочок печиво. Запікайте печиво в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 10 хвилин.
Остудіть печиво. Смачного!