Рецепт Диву фото

Диву
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Борошно, Овочі, Картопля, Зелень
Пісні страви, Веганські страви
На полуденок
Випічка, Страви з начинкою, Коржі

Ці тонкі коржі родом з Кавказу, їх можна приготувати з різною начинкою, з прісного тіста або з тіста на кефірі. Рецепт простий, а виходить дуже смачно, готуйте обов'язково, не пошкодуєте!

Ці смачні тонкі коржі можна готувати в будь-який час доби, адже вони відмінно підходять і для сніданку, і для обіду, і для вечері. А ще їх можна вдома напекти і взяти з собою на природу, розігріти на багатті - і буде ще смачніше. Готуються коржі легко, начинка може бути будь-який на ваш смак. Розповідаю і показую, як приготувати чуду.

  • Кефір - 1 Склянка
  • Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Картопля - 2 штуки
  • Сир твердий - 70 грам
  • Зелень - 20-30 грам (кріп, петрушка)
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Вершкове масло - 50 грам
диву - фото крок 1
Для начинки відварити картоплю в шкірці, потім очистимо його і розімніть. Сир натираємо на тертці, зелень дрібно нарізаємо. Додамо сіль за смаком і мелений перець. Перемішаємо.
диву - фото крок 2
Наливаємо кефір в миску, додаємо сіль і соду. Перемішуємо.
диву - фото крок 3
Всипаємо борошно. Краще насипати відразу 2 склянки борошна, а потім у міру необхідності підсипати її. Кефір адже буває і погустіше, і пожіже..Да і борошно у всіх різна.
диву - фото крок 4
І замішуємо тісто, воно повинно бути м'яким, але не липнути до рук. Я залишаю хвилини тесту 5-10, потім ще раз вимісити.
диву - фото крок 5
Ділимо тісто на невеликі шматочки. Розмір залежить від сковороди, на якій ви будете смажити чуду. У мене сковорода діаметром 20 см. Ділю тісто на 9-10 шматочків.
диву - фото крок 6
Формувати чуду можна двома способами. Перший спосіб: розкачати шматочок тесту в невелику коржик, в центр викладаємо столову ложку начинки.
диву - фото крок 7
І збираємо краю коржі разом, притискаємо долонею.
диву - фото крок 8
А потім качалкою обережно і акуратно, щоб не вилазила начинка, розгортаємо в тонкий коло. Діаметр - як у сковороди для випічки. Якщо начинка подекуди все-таки вилазить, нічого страшного.
диву - фото крок 9
І другий спосіб: розгортаємо шматочок тесту в дуже тонкий корж, на половині тонким шаром розподіляємо начинку.
диву - фото крок 10
І накриваємо другою половиною коржа (як чебурек). Потім качалкою додатково "прікататься" корж, щоб вийшло повітря і диву стали тонше. У мене начинка густа, краю я не защипують, вони відмінно склеїлися між собою при розкачування.
диву - фото крок 11
Нагріваємо на вогні трохи вище середнього суху (! !! ) сковороду і викладаємо чуду.
диву - фото крок 12
Обсмажуємо з двох сторін. Якщо здуваються, потрібно обережно проколоти, нехай пар вийде.
диву - фото крок 13
Перекладаємо обсмажені чуду на блюдо і змащуємо вершковим маслом.
диву - фото крок 14
І ось наші чуду готові.
диву - фото крок 15
Ось які тонкі вони вийшли. Смачного!

Схожі рецепти