Диву
(покроковий рецепт з фото)
Ці тонкі коржі родом з Кавказу, їх можна приготувати з різною начинкою, з прісного тіста або з тіста на кефірі. Рецепт простий, а виходить дуже смачно, готуйте обов'язково, не пошкодуєте!
Ці смачні тонкі коржі можна готувати в будь-який час доби, адже вони відмінно підходять і для сніданку, і для обіду, і для вечері. А ще їх можна вдома напекти і взяти з собою на природу, розігріти на багатті - і буде ще смачніше. Готуються коржі легко, начинка може бути будь-який на ваш смак. Розповідаю і показую, як приготувати чуду.
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Картопля - 2 штуки
- Сир твердий - 70 грам
- Зелень - 20-30 грам (кріп, петрушка)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Вершкове масло - 50 грам
Для начинки відварити картоплю в шкірці, потім очистимо його і розімніть. Сир натираємо на тертці, зелень дрібно нарізаємо. Додамо сіль за смаком і мелений перець. Перемішаємо.
Наливаємо кефір в миску, додаємо сіль і соду. Перемішуємо.
Всипаємо борошно. Краще насипати відразу 2 склянки борошна, а потім у міру необхідності підсипати її. Кефір адже буває і погустіше, і пожіже..Да і борошно у всіх різна.
І замішуємо тісто, воно повинно бути м'яким, але не липнути до рук. Я залишаю хвилини тесту 5-10, потім ще раз вимісити.
Ділимо тісто на невеликі шматочки. Розмір залежить від сковороди, на якій ви будете смажити чуду. У мене сковорода діаметром 20 см. Ділю тісто на 9-10 шматочків.
Формувати чуду можна двома способами. Перший спосіб: розкачати шматочок тесту в невелику коржик, в центр викладаємо столову ложку начинки.
І збираємо краю коржі разом, притискаємо долонею.
А потім качалкою обережно і акуратно, щоб не вилазила начинка, розгортаємо в тонкий коло. Діаметр - як у сковороди для випічки. Якщо начинка подекуди все-таки вилазить, нічого страшного.
І другий спосіб: розгортаємо шматочок тесту в дуже тонкий корж, на половині тонким шаром розподіляємо начинку.
І накриваємо другою половиною коржа (як чебурек). Потім качалкою додатково "прікататься" корж, щоб вийшло повітря і диву стали тонше. У мене начинка густа, краю я не защипують, вони відмінно склеїлися між собою при розкачування.
Нагріваємо на вогні трохи вище середнього суху (! !! ) сковороду і викладаємо чуду.
Обсмажуємо з двох сторін. Якщо здуваються, потрібно обережно проколоти, нехай пар вийде.
Перекладаємо обсмажені чуду на блюдо і змащуємо вершковим маслом.
І ось наші чуду готові.
Ось які тонкі вони вийшли. Смачного!