Дієтичні соковито з фруктовою начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Дієтична випічка нітрохи не поступається класичної. Виходить так само смачно, а ще й корисно. Давайте приготуємо дієтичні соковито з фруктовою начинкою і побалуємо себе смачним, беручи до уваги калорій.
Всім хочеться виглядати красиво і струнко, особливо дівчатам. Але і від солодкої випічки важко відязикатися. Я розповім вам, як приготувати дієтичні соковито з фруктовою начинкою, ви зможете ними насолоджуватися, не боячись нашкодити своїй фігурі. Такі соковито нітрохи не гірше тих, що приготовлені за класичним рецептом. А соковита фруктова начинка робить їх ще і корисними і надзвичайно смачними.
- Борошно вівсяне - 130 грам
- Борошно цільнозернове - 130 грам
- Яйце - 2 штуки(1 в тісто, друге для змащення)
- Молоко - 100 мілілітрів
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки (або сода гашене)
- Ванілін - 1 щіпка
- Мед - 70 грам(20 г в начинку, 50 в тісто)
- Яблуко - 1-2 штук
- Ківі - 1 штука
- Апельсин - 1 штука (мандарин)
Ось такий набір продуктів нам потрібен для приготування дієтичних соковитою з фруктовою начинкою.
Борошно насипаємо в глибоку миску, робимо в ній поглиблення і вбиваємо 1 яйце.
Потім додаємо ванілін, мідь, тепле молоко і розпушувач або соду, гаситься лимонним соком.
Замішуємо тісто, накриваємо його рушником і на хвилин 15 забуваємо про нього.
Приготуємо фруктову начинку. Очистимо все фрукти від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками.
У невеликому посуді змішуємо всі нарізані фрукти і додаємо трохи меду.
Повернемося до тесту. Беремо частину тіста і розгортаємо його тонко (3 мм). Потім за допомогою склянки чи кружки видавлюємо кружечки.
На половину кружка викладаємо фруктову начинку.
Накриваємо другою половинкою і защипуємо краю дуже ретельно, щоб сік з фруктів не витікав.
Перекладаємо соковито на деко, застелений папером, і змащуємо збитим жовтком.
Випікаємо соковито при 180 градусах 20-25 хвилин.