Дріжджовий пиріг з ягідно-фруктовою начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Любителі домашньої випічки, зверніть обов'язково увагу на цей нескладний і дуже класний рецепт соковитого, апетитного і ароматного пирога. До чаю для дітей і дорослих - то, що потрібно! Спробуйте.
Покажу, як приготувати дріжджовий пиріг з ягідно-фруктовою начинкою. Тісто я пропоную зробити в хлібопічці, якщо вона є на вашій кухні, це дуже зручно. У начинку для аромату можна додати дрібку кориці, ванілі або цитрусовий екстракт, наприклад. Обов'язково робіть пиріг відкритим, тоді тісто не буде вологим і добре пропечеться.
- Кефір - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 620 грам
- Цукор - 65 грам
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Яблуко - 2 штуки
- Полуниця - 15 штук
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Коричневий цукор - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 щіпка
1. Для приготування тіста в відерце хлібопічки відправте яйця, кефір, розтоплене масло. Додайте цукор, сіль, ванільний цукор і просіяне борошно. Зверху додайте дріжджі. Встановіть програму "тісто" .
2. Щоб зробити нереально смачну начинку, розтопіть на сковороді вершкове масло і додайте коричневий (можна звичайний) цукор. Яблуко очистіть і наріжте тонкими часточками. Обсмажте 5-6 хвилин. Після додайте нарізану полуницю і дрібку кориці. Перемішайте і зніміть з вогню. Усе, начинка готова.
3. Розкачайте пласт тіста, залишивши приблизно 1/4 для прикраси. Викладіть у жароміцних форму. Заповніть його ягідно-фруктовою начинкою. Зверху прикрасьте смужками або іншими елементами тесту. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку.
4. Запікайте пиріг близько 45-60 хвилин до рум'яності.
Смачного!
Смачного!