Рецепт Дріжджовий пиріг з ягідно-фруктовою начинкою фото

Дріжджовий пиріг з ягідно-фруктовою начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Любителі домашньої випічки, зверніть обов'язково увагу на цей нескладний і дуже класний рецепт соковитого, апетитного і ароматного пирога. До чаю для дітей і дорослих - то, що потрібно! Спробуйте.

Покажу, як приготувати дріжджовий пиріг з ягідно-фруктовою начинкою. Тісто я пропоную зробити в хлібопічці, якщо вона є на вашій кухні, це дуже зручно. У начинку для аромату можна додати дрібку кориці, ванілі або цитрусовий екстракт, наприклад. Обов'язково робіть пиріг відкритим, тоді тісто не буде вологим і добре пропечеться.

  • Кефір - 1 Склянка
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 620 грам
  • Цукор - 65 грам
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Яблуко - 2 штуки
  • Полуниця - 15 штук
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Коричневий цукор - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 1 щіпка
дріжджовий пиріг з ягідно-фруктовою начинкою - фото крок 1
1. Для приготування тіста в відерце хлібопічки відправте яйця, кефір, розтоплене масло. Додайте цукор, сіль, ванільний цукор і просіяне борошно. Зверху додайте дріжджі. Встановіть програму "тісто" .
дріжджовий пиріг з ягідно-фруктовою начинкою - фото крок 2
2. Щоб зробити нереально смачну начинку, розтопіть на сковороді вершкове масло і додайте коричневий (можна звичайний) цукор. Яблуко очистіть і наріжте тонкими часточками. Обсмажте 5-6 хвилин. Після додайте нарізану полуницю і дрібку кориці. Перемішайте і зніміть з вогню. Усе, начинка готова.
дріжджовий пиріг з ягідно-фруктовою начинкою - фото крок 3
3. Розкачайте пласт тіста, залишивши приблизно 1/4 для прикраси. Викладіть у жароміцних форму. Заповніть його ягідно-фруктовою начинкою. Зверху прикрасьте смужками або іншими елементами тесту. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку.
дріжджовий пиріг з ягідно-фруктовою начинкою - фото крок 4
4. Запікайте пиріг близько 45-60 хвилин до рум'яності.
Смачного!

Схожі рецепти