Рецепт Святковий пиріг з фруктовою начинкою фото

Святковий пиріг з фруктовою начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Фруктові пироги краще готувати влітку, коли фрукти в достатку. А якщо робите такий взимку, можна використовувати заморожені фрукти. Розповім, як приготувати святковий пиріг з фруктовою начинкою.

Пиріг робиться дуже просто і виглядає дуже апетитно. Можна використовувати будь-який асорті з фруктів, які у вас є або більше любите. Пиріг варто подавати остиглим, інакше начинка випаде при розрізанні. Такий пиріг відмінно підійде до чаювання або для зустрічі з друзями.

  • Слива - 3 штуки
  • Вишня - 250 грам
  • Чорниця - 170 грам
  • Fizalis - 110 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Крохмаль - 40 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Жовток - 1 штука
  • Вершки - 1 Ст. Ложка
  • Тісто - 400 грам
святковий пиріг з фруктовою начинкою - фото крок 1
1. Підготуйте всі інгредієнти для начинки: вимийте ягоди, вимийте сливи, розріжте їх навпіл і видаліть кісточку, потім наріжте їх невеликими шматочками.
святковий пиріг з фруктовою начинкою - фото крок 2
2. З'єднайте всі фрукти і ягоди, додайте до них цукор, сіль, крохмаль, перемішайте. Тісто розділи 2 частини, розкачайте з однієї коло трохи більше форми для випічки, щоб сформувати бортики. Викладіть тісто у форму, потім інвестувати načinku.
святковий пиріг з фруктовою начинкою - фото крок 3
3. Другий шматочок тіста розкачайте тонко і наріжте смужками близько 0, 5 см в ширину. Викладіть смужки візерунком поверх начинки, щоб вона виявилася всередині.
святковий пиріг з фруктовою начинкою - фото крок 4
4. Акуратно загорніть все краю пирога, притисніть верхній корж до нижнього.
святковий пиріг з фруктовою начинкою - фото крок 5
5. Змішайте яйце, жовток, вершки. Змастіть верхівку приготовленої сумішшю для отримання красивої скоринки. Накрийте пиріг фольгою і відправте в духовку, випікайте близько 1 годин 200 градусах.
святковий пиріг з фруктовою начинкою - фото крок 6
6. Готовий пиріг видаліть з духовки і залиште на кілька годин для охолодження, потім наріжте його шматочками і подавайте.

Схожі рецепти