Святковий пиріг з фруктовою начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Фруктові пироги краще готувати влітку, коли фрукти в достатку. А якщо робите такий взимку, можна використовувати заморожені фрукти. Розповім, як приготувати святковий пиріг з фруктовою начинкою.
Пиріг робиться дуже просто і виглядає дуже апетитно. Можна використовувати будь-який асорті з фруктів, які у вас є або більше любите. Пиріг варто подавати остиглим, інакше начинка випаде при розрізанні. Такий пиріг відмінно підійде до чаювання або для зустрічі з друзями.
- Слива - 3 штуки
- Вишня - 250 грам
- Чорниця - 170 грам
- Fizalis - 110 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Крохмаль - 40 грам
- Яйця - 1 штука
- Жовток - 1 штука
- Вершки - 1 Ст. Ложка
- Тісто - 400 грам
1. Підготуйте всі інгредієнти для начинки: вимийте ягоди, вимийте сливи, розріжте їх навпіл і видаліть кісточку, потім наріжте їх невеликими шматочками.
2. З'єднайте всі фрукти і ягоди, додайте до них цукор, сіль, крохмаль, перемішайте. Тісто розділи 2 частини, розкачайте з однієї коло трохи більше форми для випічки, щоб сформувати бортики. Викладіть тісто у форму, потім інвестувати načinku.
3. Другий шматочок тіста розкачайте тонко і наріжте смужками близько 0, 5 см в ширину. Викладіть смужки візерунком поверх начинки, щоб вона виявилася всередині.
4. Акуратно загорніть все краю пирога, притисніть верхній корж до нижнього.
5. Змішайте яйце, жовток, вершки. Змастіть верхівку приготовленої сумішшю для отримання красивої скоринки. Накрийте пиріг фольгою і відправте в духовку, випікайте близько 1 годин 200 градусах.
6. Готовий пиріг видаліть з духовки і залиште на кілька годин для охолодження, потім наріжте його шматочками і подавайте.